FIRINDA TEREYEĞLI PATATES
Tam anlamı ile sizi köy havasına köy ortamına götürecek bir
tarif var bugün menüde. İster kahvaltıda ister de akşam yemeğinde
tüketilebilecek güzel bir tarif. Köy kokusundan tek farkı bana göre benim
yaptığımın is kokulu odun kokulu olmayışı… Ama siz közleme işini odun ocağında
yapabilirseniz sanırım o atmosferi de kolayca yakalamış olursunuz. Tabii şimdi
modern mutfaklarda odun ocağı bulmak zor ne yazık ki. Hele ki apartman hayatı
yaşıyorsanız iş daha da zorlaşıyor. Kolay bir tarif kolay olmasına ama yemesi
de en az o kadar hoş… Tarif mi hemen geliyor.
Malzemeler:
Patates
Tuz
Tereyağı
Karabiber
Pul biber
Kaşar peyniri, çeçil peyniri ya da dil peyniri tercih size
kalmış. Ben çeçil peyniri kullandım. Hani şu uzun uzun ince tel şeklinde olan
peynirden tabi kaşar rendesi de olabilir.
Yapılışı:
İşe patatesleri fırında ya da mikrodalga fırında pişirerek
işe başlıyoruz. Ben mikrodalga fırını tercih ettim. Mikrodalgada on ila on beş
dakika arasında patatesin büyüklüğüne göre pişirelim ki benim patatesler büyük olduğu
için on üç dakika filan pişti. Pişen patatesleri soyalım ve çatal yardımı ile
çok iri kalmadan ve çok ufaklamadan parçalayalım. Çok vakit kaybetmeden yani
patatesler çok soğumadan tereyağı ekleyelim bolca ve karıştıralım. Her yerini
karabiber tuz ve pul biberleyelim ve her yerini güzelce yağladıktan sonra
üzerine bolca kaşar rendesi ya da istediğiniz bir peynir rendesi ekleyelim ve
afiyetle yiyelim.
Afiyet ve sağlıkla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder