23 Ocak 2015 Cuma

detox


DETOX

Bazı dönemlerde hepimizin ihtiyacı vardır arınmaya temizlenmeye. Dışımız gibi sık sık da içimizi temizlememiz gerekli olur. Bu nedenle ara ara vücudu toksinlerden arındırmak için bir şeyler yapmalıyız. Her yıl ramazanda tutulan oruçta bir nevi temizliktir aslında ama günümüz hastalıklarından korunmak için sık sık yediklerimize dikkat etmemiz gerekli ve ara sıra detox uygulamalıyız. İşte netten araştırdığım bazı detox etkili gıdalar…

Limon; faydası saymakla bitmeyen limon aynı zamanda çok iyi bir antioksidandır. Sabahları aç karnına ılık su ile içildiğinde detox etkisi yapar.

Zerdeçal; karaciğer hastalıkları ve sindirim sistemi rahatsızlıkları için kullanılan ilaçların içeriğinde bulunur.

Pancar beta karoten, demir, çinko, magnezyum ve b vitaminleri bakımından tercih edilebilir. İyi bir antioksidandır. Karaciğeri temizleyerek sindirimi iyileştirir vücuda zararlı olan maddelerin atılmasında etkilidir.

Karahindiba mineral ve vitamin deposudur. Dengesiz beslenenler için iyi bir antioksidandır. Karaciğeri temizler aynı zamanda sindirim sistemi içinde iyi bir temizleyicidir.

Sarımsak; detoxda nerede ise başı çeker sarımsak. Mikrop öldürücü etkisi ve zehirli maddelerin yok edilmesinde çok etkilidir.

Elma; vücudu temizler ve karaciğer ve sindirim için çok faydalıdır.

Brokoli filizi;  brokoli çok sağlıklı bir sebzedir. Brokoli filizi ise brokoliden daha sağlıklıdır. İyi bir antioksidandır.

Enginar; karaciğer değerleri yüksek kişilerce tüketilmesi tavsiye edilir. İyi bir karaciğer ve böbrek temizleyicidir.

Buğday çimi; kan şekerini düşürmede oldukça etkilidir. İyi bir enerji verici olmasının yanında karaciğeri de temizler.

Keten tohumu; iyi bir antioksidandır. İçerdiği omega-3 vücut için çok faydalıdır. Bağırsakları temizler.

Herkese sağlıklı günler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder