SARIMSAKLI SOMON
Somon balığı en çok tercih edilen dip balığıdır. İçerdiği
omegalar sayesinde sağlık açısından tercih edilmelidir. Ama karadeniz
somonundan ziyade Norveç somunu öneriyor uzmanlar. Karadeniz somunu ağır metal
içerdiği için çok tercih edilmemeli imiş. Tabi uzmanların görüşü bu. Zaten
fiyatından da anlaşılacağı üzere Norveç somonu bir hayli cep yakıyor.
Benimde tercihim her zaman Norveç somonundan yana
bilemiyorum ama bana daha lezzetli geliyor Norveç somonu. Farklı farklı
pişiriyorum fırında somonu. Her hafta nerede ise farklı bir fırında somon
deniyorum. Bazen sarımsaklı bazen defneli bazen de sade somon ama şimdiye kadar
en çok sevdiğim bu lezzet oldu: fırında sarımsaklı somon. Somon zaten yağlı bir
balık olduğu için tavası ya da kızartması çok açmıyor beni ama ızgara ya da
fırın daha bir hafif ve daha bir lezzetli oluyor. şimdi de lezzetli somon
tarifimize geçelim artık.
Malzemeler:
- Bir kilo somon
- Bir baş sarımsak
- Zeytin yağı
- Dilimlenmiş limon
- Tuz
- Karabiber tane karabiber olabilir
Yapılışı:
Somonları fileto olarak balıkçınıza temizletebilirsiniz.
Fileto olarak temizlenmiş somonları güzelce yıkayıp suları süzülsün diye bir
süzgeçte bekletelim. Sarımsakları soyup ezelim ve zeytinyağı ve tuz ile
karıştıralım. Fileto somonları bu karışıma bulayıp fırın tepsisine dizelim.
Üzerine dilimlenmiş limon koyarak tane karabiberleri serpelim ve önceden
ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet ve sağlıkla inşallah…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder