30 Ocak 2015 Cuma

TOK TUTAN BESİNLER



TOK TUTAN BESİNLER


Açlık hepimiz için bize zor anlar yaşatan bir durumdur. Ama bazılarımız da vardır ki her ne yerse yesin hemen acıkıyor. Birçoğumuz farkında olmadan birçok besin maddesi tüketiyoruz ve kimimiz hemen acıkıyorken kimimizde daha uzun süre acıkma hissi duymuyoruz. İşte buna sebep olan ve bazen hemen acıkmamızı bazen de daha uzun süre açlığın aklımıza gelmemesini sağlayan besi grupları var. Yani besinler bizi hemen acıktırırken bazı besinlerde uzun süre tok kalmamızı sağlıyor. İşte bu tok tutan besinlerden bazılarını paylaşmak istiyorum tabi yine yaptığım araştırmaların kısa bir özeti olarak.


KURU BAKLAGİLLER: kuru fasulye, mercimek, nohut gibi ilk aklımıza gelen bakliyatların içeriği protein, yağ ve karbonhidrattan oluşur. Uzun süre tokluk hissi verirler. Diyet yapanların diyet listesinde olması gereken besinlerdendir.


YUMURTA: artık tüm diyetisyenlerin yumurta konusunda buluştuğu ortak nokta her sabah kahvaltıda mutlaka bir tane haşlanmış yumurta olmalı ki daha uzun süre tokluk hissedesiniz. Yumurta protein ve iyi kolesterolden zengince yağ içerir.


YOĞURT: içeriğindeki bol kalsiyum ve protein içeriğinden dolayı yağ oranı da yüksektir bu da tokluk hissini uzatmaya yardımcıdır. Günde iki su bardağı tüketilen yoğurt karın yağlarını azaltıcı etkiye sebep olur.


KIRMIZIBİBER: her ne kadar acı iştahı arttırır deseler de aslında acı biberin iştahı baskılayıcı etkisi kanıtlanmış. Acı biber yenilen öğün sonrasındaki öğünde iştahın daha azaldığı görülmüştür.


Afiyet ve sağlıkla…


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder