12 Ocak 2015 Pazartesi

b12 kuru



                                            B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ İÇİN TARİF


Bir televizyon programında vegan beslenenler için tarifler vardı orada B12 eksikliği için bir kür verdi. Gerçi nerdeyse kışın her televizyon programında bir lahana kürü veriliyor ama bu bana değişik bir nedenden dolayı olduğu için cazip geldi ve sizlerle paylaşmak istedim. Lahana zaten çok sağlıklı ve besleyici bir besin birde kürü olursa daha da etkili olur her halde. Eskiden lahana birçok hastalıkta ilaç olarak kullanılırmış. Bu nedenle lahana beslenmemizde sık sık kullanmamız gereken bir besin olmalı. Lahana aynı zamanda zayıflatıcı etkisi ile de kullanılan bir sebze. Üstelik birçok tarif çeşidi olan lahananın nerede ise her türlü yemeği yapılabiliyor.

Gelelim tarife; bu tarifte ölçü yoktu yine ben de ölçü vermeden anlatacağım nasıl yapıldığını.


Malzemeler

-lahana
-limon suyu
-tuz
-kimyon (tercihe bağlı)
-büyük boy cam kavanoz


Yapılışı

Lahanaları kavanozun ağzından geçecek büyüklükte doğrayın. Büyükçe bir kaba koyun. Bol tuz ekleyin ve lahanaları karıştırın. Limon suyu ekleyip karıştırın ve tercihe göre aynı işlemi kimyon ile de yapın. Kimyon faydalı baharatlardan biridir. Gaz dahil bir çok hastalığa iyi gelir. Başka bir günde kimyon ve yararları ile ilgili yazalım inşallah.
Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tüm lahanaları kavanoza yerleştirelim ve lahanaların üzerine ağırlık koyalım. Turşu yapımında kullandığınız taşlar olabilir. Verilen tarifte en az üç en fazla on gün sonra lahanalar yenilebilir demişlerdi. Tabi işin bu kısmı da sizinle ilgili yumuşak seviyorsanız on gün beklenebilir.

Afiyet ve sağlıkla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder