4 Ocak 2015 Pazar

sütlü kar








SÜTLÜ KAR

Tam da mevsimi şimdi sütlü ya da değişik tatları kullanarak kar yemenin. Bizim oralarda süt, şeker ve vanilya kullanılarak yapılan özel bir karışımla yenilirdi kar. Şimdi egenin değişik yerlerinde yapılagelen bir lezzet olsa da kar şerbeti bu anlatacağım tat da ona benzer bir lezzet. Çocukluğumda kar yağında vazgeçilmez oyun kar tapu vazgeçilmez tat da sütlü kar idi. Sütlü kar dondurma tadında sağlıklı bir serinlemelik. Birebir dondurma tadını vermese de bize ;kış dondurması olarak anılabilir ama. 

Gelelim şimdi bu harika tadın nasıl yapıldığına biraz zahmetli birazda kolay bir tarif daha sizlerle. Zahmetli olması kar her yerde bulunmadığı için kolay kısmı da yapımı gerçekten çok kolay olduğu için.

Malzemeler

  • Kişi sayısına göre iki kase kar iki kişilik bir tarif için
  • 5 kaşık şeker; şeker miktarı da tamamen tercihe göre
  • Bir paket vanilya ya da vanilya özü
  • Aldığı kadar süt

 

Yapılışı:

  Derin bir kaba kar konulur. Süt ve şeker başka bir kapta iyice karıştırılır ve bu karışıma vanilya da eklenir. Süt, şeker ve vanilyadan oluşan karışım kara eklenir. Çok sulu sevenler için süt miktarı arttırılabilir. Kar hafif sulu kıvama gelinceye kadar kaşığın tersi ile ezilir. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra sütlü karımız yemeye hazırdır.

Afiyet ve sağlıkla inşallah.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder