SÜTLÜ KAR
Tam da mevsimi şimdi sütlü ya da değişik tatları kullanarak
kar yemenin. Bizim oralarda süt, şeker ve vanilya kullanılarak yapılan özel bir
karışımla yenilirdi kar. Şimdi egenin değişik yerlerinde yapılagelen bir lezzet
olsa da kar şerbeti bu anlatacağım tat da ona benzer bir lezzet. Çocukluğumda
kar yağında vazgeçilmez oyun kar tapu vazgeçilmez tat da sütlü kar idi. Sütlü
kar dondurma tadında sağlıklı bir serinlemelik. Birebir dondurma tadını vermese
de bize ;kış dondurması olarak anılabilir ama.
Gelelim şimdi bu harika tadın nasıl yapıldığına biraz
zahmetli birazda kolay bir tarif daha sizlerle. Zahmetli olması kar her yerde
bulunmadığı için kolay kısmı da yapımı gerçekten çok kolay olduğu için.
Malzemeler
- Kişi sayısına göre iki kase kar iki kişilik bir tarif için
- 5 kaşık şeker; şeker miktarı da tamamen tercihe göre
- Bir paket vanilya ya da vanilya özü
- Aldığı kadar süt
Yapılışı:
Derin bir kaba kar
konulur. Süt ve şeker başka bir kapta iyice karıştırılır ve bu karışıma vanilya
da eklenir. Süt, şeker ve vanilyadan oluşan karışım kara eklenir. Çok sulu
sevenler için süt miktarı arttırılabilir. Kar hafif sulu kıvama gelinceye kadar
kaşığın tersi ile ezilir. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra sütlü
karımız yemeye hazırdır.
Afiyet ve sağlıkla inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder