MİDYE BÖREK
MİDYE BÖREK
Görüntüsü midye kabuğuna benzediği için midye börek bu
böreğin adı. Yerken çıtır çıtır olduğu
içinde midyeye benzetilmiş olabilir ama yemesi gayet güzel ve tadı da bir o
kadar lezzetli. Yapımı biraz kafa karıştırıcı ama yine de zevkle yapılan bir
tarif. Malzeme listesi çok fazla uzun değil.
Malzemeler:
- Zeytin yağı
- Su
- Yufka ister kendiniz açın isterseniz hazır yufka kullanın
- İç malzeme
İç malzeme için tercih yine sizin. Soğanlı kıyma olabilir,
haşlanmış patates olabilir, lor olabilir ya da beyaz peynir olabilir ama ben bu
börekte soğanlı kıymalı patatesli harcı tercih ediyorum.
Yapılışı:
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sivri tarafına doğru
yuvarlak yerden kırıştırıyoruz ve sağ ve solda kalan parçalarını aşağısında
birleştiriyoruz ve en üste iç malzemesini koyuyoruz. Altta birleştirdiğimiz
parçaları sırası ile iç malzemenin üzerine kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye tam
tersini çevirerek diziyoruz. Ayrıntılarını fotoğraflarla tekrar anlatacağım
inşallah. Bu sefer biraz aceleye geldiği için fotoğraflayamadım ama inşallah en
kısa zamanda fotoğrafları yükleyeceğim. Tüm yufkaları da aynı işlemle sarıp
tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış yüz
seksen derece fırında pembeleşene kadar pişirelim. Hafif ılık olarak servis
yapalım. Özellikle sıcak sevenler için sıcak sıcak ve çıtır çıtır yenilebilen
bir börek tarifi afiyet olsun.
Sağlık ve afiyetle inşallah…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder