8 Ocak 2015 Perşembe

midye börek



MİDYE BÖREK



MİDYE BÖREK

Görüntüsü midye kabuğuna benzediği için midye börek bu böreğin adı. Yerken çıtır çıtır  olduğu içinde midyeye benzetilmiş olabilir ama yemesi gayet güzel ve tadı da bir o kadar lezzetli. Yapımı biraz kafa karıştırıcı ama yine de zevkle yapılan bir tarif. Malzeme listesi çok fazla uzun değil.

Malzemeler:

  • Zeytin yağı
  • Su
  • Yufka ister kendiniz açın isterseniz hazır yufka kullanın
  • İç malzeme

İç malzeme için tercih yine sizin. Soğanlı kıyma olabilir, haşlanmış patates olabilir, lor olabilir ya da beyaz peynir olabilir ama ben bu börekte soğanlı kıymalı patatesli harcı tercih ediyorum.

Yapılışı:

Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sivri tarafına doğru yuvarlak yerden kırıştırıyoruz ve sağ ve solda kalan parçalarını aşağısında birleştiriyoruz ve en üste iç malzemesini koyuyoruz. Altta birleştirdiğimiz parçaları sırası ile iç malzemenin üzerine kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye tam tersini çevirerek diziyoruz. Ayrıntılarını fotoğraflarla tekrar anlatacağım inşallah. Bu sefer biraz aceleye geldiği için fotoğraflayamadım ama inşallah en kısa zamanda fotoğrafları yükleyeceğim. Tüm yufkaları da aynı işlemle sarıp tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında pembeleşene kadar pişirelim. Hafif ılık olarak servis yapalım. Özellikle sıcak sevenler için sıcak sıcak ve çıtır çıtır yenilebilen bir börek tarifi afiyet olsun.

Sağlık ve afiyetle inşallah…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder