30 Ocak 2015 Cuma

YUMUŞAK POĞAÇA


YUMUŞAK POĞAÇA

Çocuklar için haşlamış olduğum patatesler kalınca onları değerlendirmek için bir şeyler yapayım dedim ve biraz ondan biraz bundan derken bu muhteşem poğaça çıktı ortaya; yemesi lezzetli ve yapımı da bir o kadar kolay olan bu poğaça herkesi kendine hayran bıraktı. Bu nedenle ben denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum mutlaka yapın derim. Şimdiden afiyet olsun ve kolay gelsin size…

Malzemeler:

  • Bir bardak süt
  • Yarım bardak yağ
  • Yarım bardak ezilmiş beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze soğan
  • Bir yumurta beyazı
  • Yumurtanın sarısı üzerine sürülecek
  • Bir buçuk paket kabartma tozu
  • İki bardak önceden haşlanmış ezilmiş patates
  • İki kaşık tereyağı
  • Bir tutum tuz
  • Yarım bardak lor
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

Süt, yağ, ezilmiş beyaz peynir, yumurta beyazı, ezilmiş patates, eritilmiş tereyağı, tuz ve loru karıştırma kabına alalım ve homojen bir karışım oluşana kadar karıştıralım. İyice karışan malzemelere kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpalım. İnce doğranmış dereotu ve ince doğranmış taze soğanı da ekleyip karıştıralım ve aldığı kadar un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Yumuşak bir hamur elde ettiğimizde önceden yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp üzerlerini yumurta sarısı ile süsleyelim ve 160 derecede pembeleşene kadar pişirelim.

Afiyet şifa olsun inşallah…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder