YUMUŞAK POĞAÇA
Çocuklar için haşlamış olduğum patatesler kalınca onları
değerlendirmek için bir şeyler yapayım dedim ve biraz ondan biraz bundan derken
bu muhteşem poğaça çıktı ortaya; yemesi lezzetli ve yapımı da bir o kadar kolay
olan bu poğaça herkesi kendine hayran bıraktı. Bu nedenle ben denemenizi
ısrarla tavsiye ediyorum mutlaka yapın derim. Şimdiden afiyet olsun ve kolay
gelsin size…
Malzemeler:
- Bir bardak süt
- Yarım bardak yağ
- Yarım bardak ezilmiş beyaz peynir
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze soğan
- Bir yumurta beyazı
- Yumurtanın sarısı üzerine sürülecek
- Bir buçuk paket kabartma tozu
- İki bardak önceden haşlanmış ezilmiş patates
- İki kaşık tereyağı
- Bir tutum tuz
- Yarım bardak lor
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
Süt, yağ, ezilmiş beyaz peynir,
yumurta beyazı, ezilmiş patates, eritilmiş tereyağı, tuz ve loru karıştırma
kabına alalım ve homojen bir karışım oluşana kadar karıştıralım. İyice karışan
malzemelere kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpalım. İnce doğranmış dereotu
ve ince doğranmış taze soğanı da ekleyip karıştıralım ve aldığı kadar un
ekleyip yoğurmaya devam edelim. Yumuşak bir hamur elde ettiğimizde önceden
yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp üzerlerini yumurta
sarısı ile süsleyelim ve 160 derecede pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet şifa olsun inşallah…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder