31 Ocak 2015 Cumartesi

MUZLU PUDİNGLİ KURABİYE


MUZLU PUDİNGLİ KURABİYE

Hem hafif hem de bana göre sağlıklı ya da diğerleri gibi doymuş yağlı olmayan bir kurabiye tarifi ile yine beraberiz. Yapımı kolay ve lezzetli bir tarif daha… Ben yapmaya da yemeye de doyamıyorum bu kurabiyeyi. Yedikçe yiyesim gelen bir tatlı. Biraz kahve kurabiyesine benziyor birazda normal kurabiye gibi… Hem muz tadını alıyorsunuz hem de un kurabiyesi yemiş gibi oluyorsunuz. Kolay yapımı olan ve yemeye doyulmayan bu kurabiye tarifine bir göz atalım şimdi.

Malzemeler:

  • Bir paket muzlu puding
  • Bir bardak sıvı yağ genellikle hafif olan ay çiçek yağı ya da mısır özü yağı tercih edilebilir.
  • Aldığı kadar un

Yapımı:

Malzemelerden de anlaşılacağı üzere kolay ve masrafsız bir tatlı. Tabi bir o kadar da lezzetli.

Un ve muzlu puding karıştırılır ve aldığı kadar unla beraber yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. İyice yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir. Genellikle ceviz şeklinde yuvarlanması tercih edilir. Çünkü fırında sıcaklıkla beraber şekilleri düzleşebilir. Tüm kurabiyelere şekil verildikten sonra fırına konulur ve fırının sıcaklığı yüz yetmiş beş dereceye ayarlanır ve kurabiyeler hafif pembe renk alana kadar pişirilir. Sürekli takip etmek gerek hemen pişen bir kurabiye türü olduğu için yanma olasılığı da yüksek. Fırından çıkan kurabiyeler bir tel ızgara üzerinde soğutularak servis yapılır.

Afiyet ve sağlıkla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder