MUZLU PUDİNGLİ KURABİYE
Hem hafif hem de bana göre sağlıklı ya da diğerleri gibi
doymuş yağlı olmayan bir kurabiye tarifi ile yine beraberiz. Yapımı kolay ve
lezzetli bir tarif daha… Ben yapmaya da yemeye de doyamıyorum bu kurabiyeyi.
Yedikçe yiyesim gelen bir tatlı. Biraz kahve kurabiyesine benziyor birazda
normal kurabiye gibi… Hem muz tadını alıyorsunuz hem de un kurabiyesi yemiş
gibi oluyorsunuz. Kolay yapımı olan ve yemeye doyulmayan bu kurabiye tarifine
bir göz atalım şimdi.
Malzemeler:
- Bir paket muzlu puding
- Bir bardak sıvı yağ genellikle hafif olan ay çiçek yağı ya da mısır özü yağı tercih edilebilir.
- Aldığı kadar un
Yapımı:
Malzemelerden de anlaşılacağı üzere kolay ve masrafsız bir
tatlı. Tabi bir o kadar da lezzetli.
Un ve muzlu puding karıştırılır ve aldığı kadar unla beraber
yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. İyice yoğurulan hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil verilir. Genellikle ceviz
şeklinde yuvarlanması tercih edilir. Çünkü fırında sıcaklıkla beraber şekilleri
düzleşebilir. Tüm kurabiyelere şekil verildikten sonra fırına konulur ve
fırının sıcaklığı yüz yetmiş beş dereceye ayarlanır ve kurabiyeler hafif pembe
renk alana kadar pişirilir. Sürekli takip etmek gerek hemen pişen bir kurabiye
türü olduğu için yanma olasılığı da yüksek. Fırından çıkan kurabiyeler bir tel
ızgara üzerinde soğutularak servis yapılır.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder