YAZDAN HAZIRLANAN ÇİLEK PÜRESİ
Malzemeler
Köy çileği (hani şu küçük ve vişne renkli olanlardan )
Tabi tercihe göre normal büyüklükte çileklerde olabilir.
Şeker
Pastalarda, tatlılarda ya da çilekli süt yapımında hem
işinizi kolaylaştırmak için hem de değişik tatlar oluşturmak için yazdan
hazırlanabilecek güzel bir kış hazırlığı. Benim gibi doğaldan yana iseniz hele
tam size göre bir tarif. Çocuklarınızı sağlıklı ve besleyici gıdalar yedirmek
istiyorsanız eğer mutlaka denemelisiniz. Kışın ortasında bile o mis gibi çilek
kokusunu ve eşsiz çilek tadını rahatlıkla alabiliyorsunuz. Tabi tam olarak
çilek kokusunu ve çilek tadını hiçbir değişikliğe uğramadan almak için gerçek
çilek kullanmalıyız. İşte o zaman hem sağlıklı hem de besleyici olur bizim
için. Gelelim bu eşsiz tadı nasıl hazırlayacağımıza.
Yapılışı
Çilekleri bir müddet suda bekletelim ve güzelce ayıklayıp
çok az da limonlu suda bekletelim. İyice temizlenen çilekleri mutfak robotuna
ya da rondaya alalım. Çileklerin üzerine şeker ekleyelim. Şeker miktarı tamamen
sizin tercihinize kalmış. Çok şekerli sevip sevmediğiniz ile ilgili olarak
şeker miktarını ayarlayabilirsiniz. Bana kalırsa çok şeker kullanmayın ama
çilek aromasının tadını tamamen değiştiriyor. Yani nerede ise sadece şeker
tadını alıyorsunuz. Çilek ve şeker karışımını mutfak robotunda ya da rondoda
şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şeker tamamen eridiğinde isterseniz buz
kalıplarında isterseniz de istediğiniz büyüklükte kalıplarda dondurun ve kışın
yemek için hazırlayın.
Afiyet ve sağlıkla..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder