7 Ocak 2015 Çarşamba

yazdan çilek




                             YAZDAN HAZIRLANAN ÇİLEK PÜRESİ
                  


Malzemeler

Köy çileği (hani şu küçük ve vişne renkli olanlardan )

Tabi tercihe göre normal büyüklükte çileklerde olabilir.

Şeker


Pastalarda, tatlılarda ya da çilekli süt yapımında hem işinizi kolaylaştırmak için hem de değişik tatlar oluşturmak için yazdan hazırlanabilecek güzel bir kış hazırlığı. Benim gibi doğaldan yana iseniz hele tam size göre bir tarif. Çocuklarınızı sağlıklı ve besleyici gıdalar yedirmek istiyorsanız eğer mutlaka denemelisiniz. Kışın ortasında bile o mis gibi çilek kokusunu ve eşsiz çilek tadını rahatlıkla alabiliyorsunuz. Tabi tam olarak çilek kokusunu ve çilek tadını hiçbir değişikliğe uğramadan almak için gerçek çilek kullanmalıyız. İşte o zaman hem sağlıklı hem de besleyici olur bizim için. Gelelim bu eşsiz tadı nasıl hazırlayacağımıza.

Yapılışı

Çilekleri bir müddet suda bekletelim ve güzelce ayıklayıp çok az da limonlu suda bekletelim. İyice temizlenen çilekleri mutfak robotuna ya da rondaya alalım. Çileklerin üzerine şeker ekleyelim. Şeker miktarı tamamen sizin tercihinize kalmış. Çok şekerli sevip sevmediğiniz ile ilgili olarak şeker miktarını ayarlayabilirsiniz. Bana kalırsa çok şeker kullanmayın ama çilek aromasının tadını tamamen değiştiriyor. Yani nerede ise sadece şeker tadını alıyorsunuz. Çilek ve şeker karışımını mutfak robotunda ya da rondoda şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şeker tamamen eridiğinde isterseniz buz kalıplarında isterseniz de istediğiniz büyüklükte kalıplarda dondurun ve kışın yemek için hazırlayın.

Afiyet ve sağlıkla..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder