TAHİNLİ ÇITIR
Çıtır çıtır bir lezzet yine benden size. Tadı güzel yapması
güzel bir tarif; daha ne olsun. Yap yap ye afiyet olsun…
Malzemeler
- Baklavalık yufka
- Ceviz içi
- Tahin
- Toz şeker
Yapılışı
Baklavalık yufkaları tezgaha serelim ve üzerine tahin
sürelim. Tahinin üzerine toz şeker ve ceviz serpelim. Burada şeker ve ceviz
miktarı tamamen sizin tercihinize kalmış. Yani çok tatlı sevenler şeker
miktarını arttırabilirler. Ama bana sorarsanız çok az miktarda kullanıldığında
şeker tadı daha da bir güzel oluyor. Bu tarifi iki kat baklavalık yufka arasına
tahin sürerek de yapabilirsiniz yani yufkayı serin üzerine tahin sürün sadece
ve ikinci kat yufkayı da onun üzerine koyun ve tekrar tahin sürün bu ikinci
kata şeker ve ceviz ekin. Baklava yufkasını bir ucundan sigara böreği sarar
gibi sıkı sıkı sarın ve birer santim dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Çok fazla pişirmeye de gerek yok
çünkü tahin fazla piştiğinde tadında değişiklik oluyor yani tahinin tadı hafif
acımsı oluyor. Bu nedenle pişirme dakikasını çok az sürede tutun. Hafif
pembeleşmesi bile yeterli aslında. Pişirme işlemi için on ile on beş dakika
yeterli. Pişen lezzetli Çıtırlarımızı tel bir ızgara ürerinde soğutup çıtır çıtır
servis yapın.
Afiyet ve sağlıkla bol lezzetli ve çıtır çıtır günler
inşallah…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder