11 Ocak 2015 Pazar

tahinli çıtır


TAHİNLİ ÇITIR

Çıtır çıtır bir lezzet yine benden size. Tadı güzel yapması güzel bir tarif; daha ne olsun. Yap yap ye afiyet olsun…

Malzemeler

  • Baklavalık yufka
  • Ceviz içi
  • Tahin
  • Toz şeker

Yapılışı

Baklavalık yufkaları tezgaha serelim ve üzerine tahin sürelim. Tahinin üzerine toz şeker ve ceviz serpelim. Burada şeker ve ceviz miktarı tamamen sizin tercihinize kalmış. Yani çok tatlı sevenler şeker miktarını arttırabilirler. Ama bana sorarsanız çok az miktarda kullanıldığında şeker tadı daha da bir güzel oluyor. Bu tarifi iki kat baklavalık yufka arasına tahin sürerek de yapabilirsiniz yani yufkayı serin üzerine tahin sürün sadece ve ikinci kat yufkayı da onun üzerine koyun ve tekrar tahin sürün bu ikinci kata şeker ve ceviz ekin. Baklava yufkasını bir ucundan sigara böreği sarar gibi sıkı sıkı sarın ve birer santim dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Çok fazla pişirmeye de gerek yok çünkü tahin fazla piştiğinde tadında değişiklik oluyor yani tahinin tadı hafif acımsı oluyor. Bu nedenle pişirme dakikasını çok az sürede tutun. Hafif pembeleşmesi bile yeterli aslında. Pişirme işlemi için on ile on beş dakika yeterli. Pişen lezzetli Çıtırlarımızı tel bir ızgara ürerinde soğutup çıtır çıtır servis yapın.

Afiyet ve sağlıkla bol lezzetli ve çıtır çıtır günler inşallah…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder