20 Ocak 2015 Salı

lahana salatası

Lahana salatası


Lahana; sarması, çorbası, salatası ve hatta böreği olan yani her yemekte nerede ise kullanılan harika bir gıda. Ama çoğumuz kokusundan dolayı yani pişerken ortama yayılan kokusundan dolayı yedi mahalle uzaktan evde lahana piştiğini anlar. Tabi uzun süre pişirildiğinde ortama ağır bir koku saldığı tartışılmaz bir gerçek ama lahananın sarması özellikle birçoğumuz için olmazsa olmaz. Lahana sarması ya da kıymalı lahana sarması her zaman olsa da yesek dediğimiz bir yemek. Ama pişmişinin kokusunu beğenmiyorsak pişirmeden de taze olarak da tüketilebilecek bir besin. İçerdiği özellikle b vitaminleri ile sağlığımız için de çok yararlı. Çiğ olarak ananem tarzı bir tarif vereceğim bugün sizlere çünkü ananemin yaptığı lahana salatası ayrı bir güzel ve yemesi ayrı bir zevkli oluyor. gelelim tarife.


Malzemeler:


  • Birkaç yaprak lahana
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Bir baş kuru soğan tercihe göre büyük boy ya da küçük boy
  • Limon
  • Kara zeytin sele zeytin olursa daha bir güzel tabi


 


Yapılışı:


Lahanalar iyice yıkanır ve sirkeli suda bekletilir. Yarım saat kadar sirkeli suda bekletilen lahanalar tercihe göre isterseniz önce temiz sudan geçirilir ya da tercihe göre sirkeli sudan çıkartılarak ince ince kıyılır ve tuzla ovularak yumuşatılır. Kuru soğan ince doğranır ve on dakika kadar tuzlu suda bekletilir. Lahana, kuru soğan, zeytinyağı ve limon suyu damak tadına göre karıştırılır ve siyah zeytin ile servis yapılır. Afiyet ve sağlıkla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder