MUSKA BÖREK
MUSKA BÖREK
Değişik şekilli bir börek tarifi daha. Tabi yine ben
fotoğraflayamadığım için ayrıntıları resimli olarak incelemek daha sonraya
kaldı. İç malzemesi olarak yine tercih sizin ama haşlanmış patates ya da
maydanozlu beyaz peynirli bana göre güzel oluyor. Birde dönerlisi var bu
böreğin ki lezzetinin eşi benzeri yok. Yine muska şekli verilerek yapılıyor. İç
malzemesi bildiğimiz döner olan bir börek. Neyse biz gelelim klasik muska
böreğimize. İç malzemesi ve yufka çeşidi tamamen sizin yaratıcılığınıza
kalmış.
Malzemeler:
- Zeytinyağı
- Su
- Yufka
- Maydanoz
- Beyaz peynir veya lor
- Yumurta sarısı
- tuz
Yapılışı:
Zeytinyağı ve su bir kavanozda homojen olarak karıştırılır
ve kenarda beklemeye alınır. Maydanozlar ince ince kıyılır ve peynir, çökelek
ya da beyaz peynir ve tuzla maydanozlar karıştırılır. Yufkalar ince uzun
şeritler halinde kesilir ve bu şeritlere zeytinyağı ve sudan oluşan homojen
karışım sürülür. İnce ve uzun kesilmiş olan şeridin bir ucuna iç malzemesi yani
peynir ve maydanoz karışımı koyulur ve ilk katlama bir üçgen olarak başlatılır.
Yufkanın sonuna kadar bir sağa bir sola olacak şekilde katlanır ve en son
katlama yeri içine kıvrılır açılmasın diye. Tüm yufkalar bu şekilde sarılır ve
yağlanmış tepsiye dizilir. Üstüne
yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında pişirilir.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder