8 Ocak 2015 Perşembe

muska börek


MUSKA BÖREK





MUSKA BÖREK

Değişik şekilli bir börek tarifi daha. Tabi yine ben fotoğraflayamadığım için ayrıntıları resimli olarak incelemek daha sonraya kaldı. İç malzemesi olarak yine tercih sizin ama haşlanmış patates ya da maydanozlu beyaz peynirli bana göre güzel oluyor. Birde dönerlisi var bu böreğin ki lezzetinin eşi benzeri yok. Yine muska şekli verilerek yapılıyor. İç malzemesi bildiğimiz döner olan bir börek. Neyse biz gelelim klasik muska böreğimize. İç malzemesi ve yufka çeşidi tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.  

Malzemeler:

  • Zeytinyağı
  • Su
  • Yufka
  • Maydanoz
  • Beyaz peynir veya lor
  • Yumurta sarısı
  • tuz

Yapılışı:

Zeytinyağı ve su bir kavanozda homojen olarak karıştırılır ve kenarda beklemeye alınır. Maydanozlar ince ince kıyılır ve peynir, çökelek ya da beyaz peynir ve tuzla maydanozlar karıştırılır. Yufkalar ince uzun şeritler halinde kesilir ve bu şeritlere zeytinyağı ve sudan oluşan homojen karışım sürülür. İnce ve uzun kesilmiş olan şeridin bir ucuna iç malzemesi yani peynir ve maydanoz karışımı koyulur ve ilk katlama bir üçgen olarak başlatılır. Yufkanın sonuna kadar bir sağa bir sola olacak şekilde katlanır ve en son katlama yeri içine kıvrılır açılmasın diye. Tüm yufkalar bu şekilde sarılır ve yağlanmış tepsiye  dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırında pişirilir.

Afiyet ve sağlıkla…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder