5 Ocak 2015 Pazartesi

salata












SALATA

İçinde her rengi barındıran salatalar bana daha bir çekici, iştah açıcı ve lezzetli gelmiştir. Yapımı da  yemesi de lezzetli olan bu salata daha çok balık yanında gider ızgara etlerle daha bir uyum içinde olur diye düşünüyorum. Salata düşkünü biri olduğum için de her tada ve değişik her lezzete açık biriyimdir. Nerede ise kahvaltıda bile kahvaltıya uygun yaptığım salataları yemeye doyamıyorum. Yani sadece salata olsa her öğünde yine mi salata demem sanırım. Salatanızın içine ekleyeceğiniz değişik yeşillikler ve değişik renklerdeki sebze ve meyveler hem salatanın görünüşünü renk açısından zenginleştiriyor hem de içerdiği vitamin ve minerali arttırıyor. Yapımı kolay olan salatanın gelelim iç malzemelerine ve yapım aşamasına..

Malzemeler:

-mor lahana

-turp

-marul

-dereotu

-maydanoz

-beyaz lahana

-limon

-taze soğan

-kuru soğan

-tuz

-zeytinyağı

-nar ekşisi

Yapılışı:

Mor lahana ince ince doğranır ve tuzla beraber limon karışımında bekletilir. Kuru soğan halka halka doğranarak tuzlu su karışımında bekletilir. Tüm yeşillikler iyice yıkanır ve hepsi ince ince doğranır. Derin bir kabın içine yıkanmış ince ince doğranmış yeşillikler konulur. Turp tercihe göre rendelenir ya da ince ince küçük kareler halinde doğranır ve üzerine çok az limon sıkılarak kenarda bekletilir. Beyaz lahana güzelce yıkandıktan sonra ince ince doğranır ve limon ve tuz ile ovulur. Tüm malzemeler birleştirilir, tuzu yağı limonu eklenerek karıştırılır ve servis yapılır.

Afiyet ve sağlıkla…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder