SALATA
İçinde her rengi barındıran salatalar bana daha bir çekici,
iştah açıcı ve lezzetli gelmiştir. Yapımı da
yemesi de lezzetli olan bu salata daha çok balık yanında gider ızgara
etlerle daha bir uyum içinde olur diye düşünüyorum. Salata düşkünü biri olduğum
için de her tada ve değişik her lezzete açık biriyimdir. Nerede ise kahvaltıda
bile kahvaltıya uygun yaptığım salataları yemeye doyamıyorum. Yani sadece
salata olsa her öğünde yine mi salata demem sanırım. Salatanızın içine
ekleyeceğiniz değişik yeşillikler ve değişik renklerdeki sebze ve meyveler hem
salatanın görünüşünü renk açısından zenginleştiriyor hem de içerdiği vitamin ve
minerali arttırıyor. Yapımı kolay olan salatanın gelelim iç malzemelerine ve
yapım aşamasına..
Malzemeler:
-mor lahana
-turp
-marul
-dereotu
-maydanoz
-beyaz lahana
-limon
-taze soğan
-kuru soğan
-tuz
-zeytinyağı
-nar ekşisi
Yapılışı:
Mor lahana ince ince doğranır ve tuzla beraber limon
karışımında bekletilir. Kuru soğan halka halka doğranarak tuzlu su karışımında
bekletilir. Tüm yeşillikler iyice yıkanır ve hepsi ince ince doğranır. Derin
bir kabın içine yıkanmış ince ince doğranmış yeşillikler konulur. Turp tercihe
göre rendelenir ya da ince ince küçük kareler halinde doğranır ve üzerine çok
az limon sıkılarak kenarda bekletilir. Beyaz lahana güzelce yıkandıktan sonra
ince ince doğranır ve limon ve tuz ile ovulur. Tüm malzemeler birleştirilir,
tuzu yağı limonu eklenerek karıştırılır ve servis yapılır.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder