6 Ocak 2015 Salı

çok güzel yağdı

                                                    KAR ÇOK GÜZEL YAĞDI

Havalar bir türlü ısınmadı; kış bir türlü gelmedi diyenlerimiz için ne kadar da güzel bir anı oldu dün. Senelerce kar görmemiş yerler bile havada uçuşan kar tanelerinden nasibini aldı çok şükür. Bembeyaz bir örtü gibi çok sıcak memleketleri bile etkisi altına alan kar büyüklerin korkulu rüyası olduğu gibi çocukların en unutulmaz eğlence maceralarına eklendi. Çocuklarımız yataktan kalkar kalkmaz camlara pencerelere koştu karın yağıp yağmadığını öğrenmek için. Dışarıda kar yağdığını gören yumurcaklar daha kahvaltı yapmadan koşturdu bahçeye, sokağa kar topu oynamaya..

Sadece çocuklar mı eğlendi tabii ki hayır; eminim birçoğumuz da en az çocuklar kadar eğlendi kar oynarken. Kar oynamayı da geçtim düşünsenize o bembeyaz dağlarda ki manzarayı izlemek bile çok keyifli idi; çok eğlenceliydi benim için. Hava da kar taneleri uçuşurken yürümek, koşmak, oyun oynamak o kadar güzel ve eğlenceliydi ki değmeyin gitsin herkesin keyfine bir durumdu kar yağması.

Kar her zaman yağmayan memleketler içindi bu yazdıklarım bir de tüm kışı kar altında geçirenlerimiz var. Onlar içinse gayet olağan bir durum olan kar yağması bu kadar da heyecan ile karşılanmıyor. Her kışı kar altında geçiren yerlerin çocukları oyun olarak görmüyor karın yağmasını. Erzurum ile İzmir de yaşanan kar sevinci bir olmuyor haliyle. Erzurum kar görmeye alışık biz ise her kış görmediğimiz karın evlerimize konuk olmasını böyle coşku ile kutladık bugün…


Hepimize bol güneşli bol kar toplu güzel günler… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder