1 Şubat 2015 Pazar

NOHUTLU BÖREK


NOHUTLU BÖREK

Benim için anane böreği... Biz çocukken ananem çok sık yapardı bu böreği. Bizde severek ayıla bayıla yerdik. Çok uzun zaman oldu tadını unutmuşum. Gittiğim bir misafirlikte tesadüfen tadını baktığım beni çocukluğuma götüren bir tat olunca sizinle paylaşmak istedim tarifini. Çok güzel bir tadı olan ve yemeye neredeyse doyulamayan bir tat. Yapımı da çok kolay olan bir börek. Bildiğimiz haşlanmış nohut oluyor böreğin içinde. Yani iç malzemesi ezilmiş haşlanmış nohut tercihe göre biraz baharattan oluşuyor. Eşim normalde değişik tatlara kapalı biri olmasına rağmen nohutlu böreği çok severek yemişti. Çocuklara belki biraz değişik gelse de zamanla alışabilecekleri bir tat. Şimdi gelelim bu güzel ve enfes böreğin kolay olan yapım aşamalarına.

Malzemeler:

-Yufka. Yapacağınız miktara göre sayısı ayarlanabilir. Tercihe bağlı olarak ev yapımı ya da hazır yufka kullanılabilir.

-Bir kase haşlanmış iyice ezilmiş nohut.

- pul biber

- karabiber

-tuz

-sıvı yağ. Tercihe göre zeytinyağı ya da ay çiçek yağı olabilir.

-temiz içme suyu

-bir bardak yoğurt

 

Yapılışı:

Su, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu homojen bir karışım yapalım. Nohut ve baharatları iyice karıştıralım. Karabiber, pul biber ve az miktarda tuz haşlanmış ve ezilmiş nohutlarla iyice karıştırılmalı. Tezgaha serdiğimiz yufkaların üzerine önce hazırladığımız yoğurtlu karışımı yayalım ve nohutları iç malzemesi olarak koyarak börekleri sararak şekil verelim. Tercihe göre istenilen şekil verilebilir. 180 derecede pişirelim.

Afiyet ve sağlıkla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder