8 Şubat 2015 Pazar

AMETİST KRİSTALİ TAŞI ÖZELLİKLERİ VE AMETİST KRİSTALİ TAŞININ ARINDIRILMASI VE TEMİZLENMESİ



AMETİST KRİSTALİ TAŞI ÖZELLİKLERİ VE AMETİST KRİSTALİ TAŞININ ARINDIRILMASI VE TEMİZLENMESİ


Ametist taşı mor yakut ya da mor necef olarak bilinirdi eskiden. Şimdilerde taş meraklıları içinse tedavi amaçlı olarak kullanılıyor. Enerji yüklü bir taş olmasından dolayı kişiyi canlandırıcı bir etkiye sahip olan ametist taşını sürekli üzerimizde taşıyabiliriz. Yaydığı enerjiden dolayı düşmanların arasında bile olsak pozitif bir enerji alacağımız kesin. Huzur verici bir enerjiye sahip olan bu taşı yanımızdan ayırmamakta faydalı bizim için.


Pembe kuvars ile kullanıldığında kalbi korur ve aklı güçlendirir.


Karar verme yeteneğini güçlendirerek iç huzuru sağlar.


Cilt hastalıklarında etkilidir.


Ametist taşı manevi dünyaya açılan üçüncü gözün simgesidir. Bu nedenle ruhun taşı da denir ona. Sinir sistemini etkileyerek kişide denge ve iç huzur sağlar.


Yoğun iş temposundan başını kaşıyamayanlar için ametist taşı zihinsel yorgunluğu almada birebirdir.


Ametist kristali taşınızı ilk aldığınızda mutlaka önce temizlemelisiniz. Bunun nedeni ise daha önce ametist kristali taşına farklı insanların temasından dolayı taşın enerji yükünün karışık olmasıdır. Farklı farklı insanlar dokunduğu için ametist kristali taşı şifadan çok bize zarara olarak geri döner. Bu nedenle ametist kristali taşını ilk aldığımızda negatif enerjiden arındırmak için her gün akan suyun altında temizlemek gerek. Bu arındırma işlemini iki hafta yapmalıyız. Daha sonra da iki üç haftada bi,r normal sıcaklıktaki suyun içinde güneş görecek şekilde ya da toprağa gömerek sekiz saat kadar bekletmeliyiz.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder