ÇİLEK SUYU
Çilek mevsimi gelmişken çilekli tariflere yer vermesek olmaz
her halde. Çilekli dondurma, çilekli süt, çilek reçeli, çilekli kurabiye,
çilekli kek, çilekli turta, oooo say da say bitmiyor. Çilek maşallah değdiği
her yeri lezzetlendiriyor da lezzetlendiriyor. Ben de eminim her anne gibi
doğal olmayan her şeye karşıyım ve her ne yaparsam yapayım ev yapımı olsun
istiyorum. Bu nedenle sabah kahvaltılık içecek ya da akşam yemeklerinin yanında
lezzetlenmek ve yemekten sonra bu sıcak yaz akşamlarında serinlemek için tatlı
çilek suyu veya çilek şurubu tarifi vereceğim bu gün. Serin serin baymayan tadı
ile içmesi çok hoş oluyor. mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- Bir kilo çilek
- İki bardak şeker
- Temiz arıtılmış su
Yapılışı:
Çilekler iyice ayıklanır ve bir güzel tertemiz yıkanır.
İsteğe göre küçük parçalara ayrılabilir. Ben genellikle yerken de küçük
parçalar tercih ettiğim için daha çabuk haşlanması açısından minik minik
doğruyorum. Küçük parçalar halinde doğranan çileklerin üzerine şeker ilave
edilir ve suyu da konularak kaynamaya bırakılır. Tercihe göre çok tatlı
sevenler şeker miktarını arttırabilir ya da şekerli sevilmiyor daha az tatlı
bir lezzet olsun isteniyorsa şeker miktarı azaltılabilir. Aynı şekilde su
miktarı da tercihe göre ayarlanabilir. Kaynamaya başlayan çileklerin altı
kısılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen çilekler rondodan geçilerek
içilir.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder