10 Şubat 2015 Salı

ÇOCUKLARLA YAPILABİLECEK ETKİNLİKLER 1



ÇOCUKLARLA YAPILABİLECEK ETKİNLİKLER 1


Gelen on beş tatil nedeni ile yemek paylaşmak yerine çocuklarımızla yapabileceğimiz etkinlikleri paylaşmanın daha uygun olacağını düşündüm ve bununla ilgili yazılar yazmaya karar verdim.


Verilen tatil ödevleri ve tatil kitapları haricinde boş vaktiniz kalıyorsa eğer her güne yapacağınız bir etkinlik sizin imdadınıza koşabilir.


Özellikle küçük yaş grubu çocuğu olan arkadaşlar bu etkinlikleri rahatlıkla kullanabilirler. Malum küçük yaş çocuklar çok çabuk yorulup hemen sıkıldıkları için onlara kısa zaman alan ve uğraştırmayan etkinlikler yaptırmak yerinde olacaktır. Bu nedenle seçilen etkinlikler çok önemlidir.


Mesela birlikte kurabiye yapabilirsiniz ya da kurabiye kalıplarını kullanarak farklı tatlarda ve farklı şekillerde bisküvi yapılabilir. Mesela tuzlu kurabiye, tatlı kurabiye, tarçınlı kurabiye, muzlu kurabiye, çilekli kurabiye, portakallı kurabiye gibi sizin de oluşturabileceğiniz farklı lezzetlerde ve farklı şekillerde bisküvi ve kurabiye yapıp pişirebilirsiniz ve daha sonra şekillerine göre ya da tatlarına göre onları gruplandırabilirsiniz. Hem böylece çocuklarımızın sınıflandırma becerileri artar hem de onların ince motor becerilerine destek sağlamış oluruz. İnşallah daha sonraki günlerde bu konuda yeni tarifler veririm size. Ama şimdilik normal kurabiye tariflerine tarçın, portakal, limon, muz, çilek reçeli ya da benzer malzemeler ekleyerek değişik tatlar elde edebilirsiniz. Sınıflama etkinliği bitince de çocuklarınızla kurabiye saati yapıp yaptıklarınızı büyük bir iştahla yersiniz. Şimdilik benden bu kadar…


Afiyet ve sağlıkla inşallah…


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder