MISIR UNLU SARDALYE BALIĞI KIZARTMASI
Sardalye balığının faydalarından daha önceki yazımda
bahsetmiştim. Hem küçük balık olması hem de içerdiği vitamin ve protein
açısından çok zengin olması nedeni ile sardalye balığının faydaları saymakla
bitmez. Bu nedenle çok tüketilmeli diye düşünüyorum.
Damak tadı herkeste farklı olduğu için her zaman bloğumda
değişik damak tatlarına hitap eden tarifler vermek istiyorum. Bugün ki
tarifimde geleneksel bir tarif olan bildiğimiz balık kızartması tarifi…
Geleneksel bir tarif diyorum çünkü balık pişirmenin en kolay
ve en lezzetli biçimini anlatacağım size. Tabi birazda benden bir şeyler kattım
ve balıkları daha da lezzetleştirdim.
Malzemeler:
- Bir kilo sardalye balığı
- Mısır unu
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Servis için bol salata, soğan
Yapılışı:
İyice temizlenmiş ve kılçıkları çıkarılmış sardalye
balıklarını güzelce yıkayalım. İyice yıkanmış ve suları süzülmüş balıkları tuz
ve karabiber ile ovalım. Tuz ve karabiberlenmiş balıkları bir müddet; on beş
yirmi dakika bekletelim.
Tuz ve karabiber ile bekletilmiş sardalye balıklarını mısır
ununa bulayalım ve müddette mısır ununa bulanmış bir şekilde bekletelim.
On on beş dakika mısır ununda bekletilmiş sardalye
balıklarının fazla mısır unlarını temizleyelim ve az zeytinyağı konulmuş kızgın
tavada pişirelim.
Her iki yönü de kızarana kadar pişirelim balıkları. Pişen
balıkları bol salata ile servis yapalım.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder