3 Şubat 2015 Salı

FIRINDA PATATESLİ KUZU KAPAMA


FIRINDA PATATESLİ KUZU KAPAMA

Kuzu etini ailece yemememize ve tadından çok hoşlanmamamıza rağmen bir market alış verişimizde denk geldi. Nasip oldu aldık ve hemen o gün pişirip denedik. Eşim tabi yine yemedi ama biz çocuklarla tabir yerinde ise ayıla bayıla yedik. Şimdi ben kendime de bu olaydan pay çıkarmak istiyorum: yapan güzel olunca yiyen severek yermiş… Şaka bir tarafa bende bu kadar ummuyordum ama çok şükür güzel oldu. Gelelim yapımına:

Malzemeler:

  • Bir kilo kuzu kapama
  • İki tane patates
  • Üç dört adet küçük boy soğan
  • Bir kaşık salça
  • Bir bardak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon

Yapılışı:

 Patatesler güzelce soyulur ve etlerle orantılı büyüklükte dilimlenir. Aynı şekilde soğanlarda soyularak çok büyükse parçalanır. Tüm malzeme karıştırma kabına alınır ve tuz, kekik, kimyon ve karabiberin bir kısmı malzemelerle birlikte harmanlanır. Karışan tüm malzemeler fırın kabına alınır ve 200-250 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir. Her tarafı nar gibi kızaran malzemelere bir bardak suda ezilmiş bir kaşık salça ve kalan baharatlar karıştırılarak fırın kabının her tarafına eşit oranda dökülür.15-20 dakika kadar daha pişirilen etler fırından çıkarılır ve biraz dinlendirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.

Servis önerisi olarak yanında beyaz pilav ve bol salata ile harika olur.

Afiyet şifa olsun inşallah…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder