12 Şubat 2015 Perşembe

KUVARS TAŞI VE ÖZELLİKLERİ



KUVARS TAŞI VE ÖZELLİKLERİ


Saf SiO2 (silisyum dioksit) kristallerinin özel adıdır. Kuvars taşı içindeki yabancı maddelerin oranına ve cinsine göre yarı saydam, saydam ya da renkli durumdadır. Kuvars bozunmaya en dayanıklı mineraldir. Daha çok kumlarda bulunan kuvarsın saf hallerinden biri olan beyaz kum cam yapımında kullanılır. Kuvars türleri:


saydam ya da renkli dağ kristali olan necef taşı


sarı renkli olan sitrin


yeşil renkli olan kloritli kuvars


kahverengi dumanlı kuvars


portakal renginde medeira sitrini


kan renginde yemani


içeriğinde mika olan kırmızı renkli yıldız taşı yani, aventurin


menekşe renkli ametist ya da mor necef


pembe renkli hematoyit kuvars


rutil iğnelere sahip Venüs saçı


amyant lifleri içeren kedi gözü


camsı bir parlaklığa sahiptir. Ateş uyumlu olduğu unsurdur. Karın, kalp, alın ve taç şakraları ile uyumludur. Yengeç, koç, boğa, balık ve kova uyumlu olduğu burçlardır. Erkek kuvarsın içi berraktır. Dişi kuvarsın ise içi beyaz dumanlıdır. Genelde her ikisi de bir arada bulunur.


Kuvars taşları; tedavi ediciliği en yüksek olan taşlardandır. Telefon, bilgisayar gibi teknolojik aletlerden yayılan radyasyonu toplar. Beyin fonksiyonlarını uyarır ve çevredeki negatif enerjiyi yok ederek pozitif enerjiyi toplar.


Kolye olarak takıldığında çevreden gelen negatif enerjilerden kişiyi korur. Pozitif insanlar arasında görünür olarak takılan kuvars kristali kolyesi kişilerden gelen pozitif enerjiyi içinde toplar.


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder