8 Şubat 2015 Pazar

AMETİST VE ÖZELLİKLERİ



AMETİST VE ÖZELLİKLERİ


Mor renkli bir tür kuvars olan ametist şifa olarak kullanılan doğal taş türlerindendir. Eski yunandan adını alan ametist taşının anlamı sarhoşluktan sahibini koruyan manasına gelir. Eski yunanda bu taşı takanları sarhoşluktan koruduğuna inanılırmış.


Aşırı ısıda rengi sarıya dönen ametistin bir çeşidi olan sitrin ya da dumanlı kuvars yanmış bir tür ametisttir. Değerli taşların popülerlerinden biri olan ametist kristali genellikle mücevher yapımında kullanılır. Ametistin en değerli olanı kırmızı parıltılara sahip koyu menekşe renkli Sibiryalı çeşididir. Eski zamanlarda ametist bekaret ve dindarlığın sembolüydü. Bu nedenle halen bir çok piskopos ametist kristalli yüzük takar.


Ametist kristali doğal taşı şubat ayının doğum taşıdır ve koç, yay, balık ve kova takımyıldızları ile bağdaştırılmışlardır. Tibet’te ametist taşı kutsal sayılır. Ametist eski dönemlerde en değerli taşlar listesindeydi.


Kuvars kristalinin mor ya da menekşe renklisi olan ametist migren ve baş ağrılarına, alerjiye, göz ve kalp hastalıklarına iyi gelir.


Kişideki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir.


Ortamdaki olumsuz enerjileri toplayarak pozitif enerjiye çevirir.


Takıntılı düşüncelerden kişiyi arındırarak yatıştırıcı bir etki oluşumu sağlar.


Uykusuzluğa iyi gelir. Özellikle uykusuzluk sorunu yaşayanlar gece yatmadan önce ametist taşını bir müddet avuçlarında tutarak ya da yastıklarının altına koyarak daha rahat bir uykuya dalma süreci yaşarlar. Aynı zamanda kabus görmeyi engeller.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder