PEKMEZLİ TAHİNLİ ÇITIR
Herkese merhaba…
Daha önce bu tarifin şekerli olanını vermiştim sizlere
şimdide daha diyet daha sağlıklı ve daha hafif olanını vermek istiyorum. Evet
pekmezli tahinli çıtırlar… Tarif her şeyi ile aynı ama fark sadece şeker yerine
pekmez kullanmamda. Tarif aynı ama sadece şeker yerine pekmez kullanıyoruz. Tabi
içinde şeker olmayacağı için tarifteki ceviz içi miktarını arttırmalısınız. Ben
şekerli olan tariften pekmezli olan tarifi daha çok beğeniyorum. Hem daha
lezzetli hem de daha hafif geliyor bana ama tabi yine de her ne olursa olsun
sonuçta tatlı sınıfında olan bir tarif olduğundan tüketilirken dikkatli
olunmalı diyorum. Şimdide gelelim malzemelere ve tarife.
Malzemeler
- Tahin
- Pekmez
- Ceviz içi
- Baklavalık yufka
Yapılışı:
Tahin ve pekmezi sabah kahvaltıda yaptığımız kıvamda
karıştırıyoruz. Tabi yine tercih tamamen sizin zevkiniz. Çünkü ne kadar tatlı
sevdiğiniz ile ilgili olduğu için ben ölçü vermiyorum. Ölçü tamamen sizin damak
zevkiniz. Tahin ve pekmezi karıştırdıktan sonra tezgaha serdiğimiz baklavalık
yufkaya sürüyoruz ve üzerine bir yufka daha seriyoruz ve tekrar tahin ve pekmez
karışımından sürüp ceviz serpiyoruz. Baklavalık yufkayı bir ucundan( ki dar
olan tarafı değil de uzun olan tarafından sararsanız daha ince olur.) sarmaya
başlıyoruz. Sardığımız tatlıları birer santim kalınlığında keserek yağlı kağıt
serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında on ila on beş dakika
pişiriyoruz.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder