SARDALYE BALIĞININ FAYDALARI
Balık sağlıklı bir yiyecektir. Her balığın bizim vücudumuza
kattığı birçok sağlık ve güzellik vardır. Özellikle küçük balıkların sağlığımız
için yararları saymakla bitmez. Büyük balıklara göre daha az oranda ağır metal
içerdikleri için daha çok tercih edilmesini öneriyor uzmanlar. Sardalye balığı
da sağlıklı balık türlerinden biridir. Yüksek besin değerine sahip olan
sardalye balığı insan sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Sardalye balığı
vitamin ve mineral deposudur denilebilir. Sardalyenin içinde önemli oranda
protein vardır. Proteinde vücudumuzdaki hücrelerin yapım ve onarımında
gereklidir. Sardalye balığı omega 3 yağ asitlerini de içerir. Omega 3 yağ
asitleri kalbi korumada ve kalp sağlığı için tüketilmesi gereken bir yağ asidi
çeşididir. Omega 3 yağ asitleri iyi kolestrolün yükselmesine yardımcıdır. Aynı
zamanda omega 3 yağ asitleri kırışıklıkları önleyerek cilt güzelliğini
sağlarlar.
Sardalye balığı kanseri önlemede önemli bir yere sahiptir
diyor uzmanlar. Uzmanlara göre sardalye balığı yemek eklem iltihabı gibi
iltihabik durumlardan bizi koruyor ve daha sağlıklı eklemlere sahip olmamızı
sağlıyor. Omega 3 yağ asitleri aynı zamanda beyin fonksiyonlarını arttırmaya
yardımcı oluyor.
Sardalye balığı D vitamini, B12 vitamini, kalsiyum, fosfor
açısından oldukça zengindir. Buda demek oluyor ki sardalye balığı kemik
sağlığına, sinir sistemine, kemik erimesine karşı vücudun savaşına, böbreğin
iyi çalışma yeteneğine katkıda bulunur. Düşük kalorili olan bu besini
mevsiminde tüketmek yararımıza olacaktır.
Afiyet ve sağlıkla inşallah…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder