16 Şubat 2015 Pazartesi

SARDALYE BALIĞININ FAYDALARI



SARDALYE BALIĞININ FAYDALARI


Balık sağlıklı bir yiyecektir. Her balığın bizim vücudumuza kattığı birçok sağlık ve güzellik vardır. Özellikle küçük balıkların sağlığımız için yararları saymakla bitmez. Büyük balıklara göre daha az oranda ağır metal içerdikleri için daha çok tercih edilmesini öneriyor uzmanlar. Sardalye balığı da sağlıklı balık türlerinden biridir. Yüksek besin değerine sahip olan sardalye balığı insan sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Sardalye balığı vitamin ve mineral deposudur denilebilir. Sardalyenin içinde önemli oranda protein vardır. Proteinde vücudumuzdaki hücrelerin yapım ve onarımında gereklidir. Sardalye balığı omega 3 yağ asitlerini de içerir. Omega 3 yağ asitleri kalbi korumada ve kalp sağlığı için tüketilmesi gereken bir yağ asidi çeşididir. Omega 3 yağ asitleri iyi kolestrolün yükselmesine yardımcıdır. Aynı zamanda omega 3 yağ asitleri kırışıklıkları önleyerek cilt güzelliğini sağlarlar.


Sardalye balığı kanseri önlemede önemli bir yere sahiptir diyor uzmanlar. Uzmanlara göre sardalye balığı yemek eklem iltihabı gibi iltihabik durumlardan bizi koruyor ve daha sağlıklı eklemlere sahip olmamızı sağlıyor. Omega 3 yağ asitleri aynı zamanda beyin fonksiyonlarını arttırmaya yardımcı oluyor.


Sardalye balığı D vitamini, B12 vitamini, kalsiyum, fosfor açısından oldukça zengindir. Buda demek oluyor ki sardalye balığı kemik sağlığına, sinir sistemine, kemik erimesine karşı vücudun savaşına, böbreğin iyi çalışma yeteneğine katkıda bulunur. Düşük kalorili olan bu besini mevsiminde tüketmek yararımıza olacaktır.


Afiyet ve sağlıkla inşallah…


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder