EV YAPIMI BADEM UNU
Aslında daha önceki yazımda da bahsetmiştim ya küçük
yerlerin dezavantajı olduğu kadar avantajı da olmuyor değil hani. Badem unu
bulmak gerçekten çok zor zor olmasına ama güzel tarafı tamamen oluşturuculuğum
ön plana çıktı ve vay be ben neler de düşünebiliyormuşum dedirtti kendime…
Gerçekten bazen oturup yapmak o şeyi bulmaktan daha kolay olabiliyor. Zaten
internet sayesinde kocaman bir bilgi birikimimiz var elimizin altında ki bu da
çok hafife alınacak küçümsenir bir konu da değil. Gelelim ev yapımı ya da
evdeki imkanlarla badem unu yapımına.
Malzemeler:
- Yapılacak miktar kadar badem
Yapılışı:
İstediğiniz kadar bademi kaynayan suyun içine atın ve on beş
yirmi dakika bekletin. Bademlerin durumuna göre bazen daha fazlada
bekletilebiliyor. Zaten ilk on beş dakikada bademlerin kabukları atmaya
başlayacaktır. Bademlerin kabuklarını elinizle soyun. İki parmağınızın arasına
alınan bademin kabuğu kolayca çıkacaktır. Bu şekilde kabukları çıkmış
bademlerin suyu geçsin nemi kaybolsun diye kağıt havlu veya mutfak bezinin
üzerinde dinlenmeye bırakın. On dakika yetiyor ama ben yine de yarım saat filan
bekletiyorum çünkü iyice kuruduğunda işim daha kolay oluyor. İyice suyu geçen
ve kuruyan bademleri mutfak robotu ya da rondo yardımı ile eziyoruz. Aslında bu
kadar kolay badem ununuz hazırdır istediğiniz tatlı ve kurabiyelerde
kullanabilirsiniz. Afiyet olsun…
Afiyet ve sağlıkla inşallah…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder