20 Şubat 2015 Cuma

EVDE BADEM UNU YAPILIŞI



EV YAPIMI BADEM UNU


Aslında daha önceki yazımda da bahsetmiştim ya küçük yerlerin dezavantajı olduğu kadar avantajı da olmuyor değil hani. Badem unu bulmak gerçekten çok zor zor olmasına ama güzel tarafı tamamen oluşturuculuğum ön plana çıktı ve vay be ben neler de düşünebiliyormuşum dedirtti kendime… Gerçekten bazen oturup yapmak o şeyi bulmaktan daha kolay olabiliyor. Zaten internet sayesinde kocaman bir bilgi birikimimiz var elimizin altında ki bu da çok hafife alınacak küçümsenir bir konu da değil. Gelelim ev yapımı ya da evdeki imkanlarla badem unu yapımına.


Malzemeler:


  • Yapılacak  miktar kadar badem


Yapılışı:


İstediğiniz kadar bademi kaynayan suyun içine atın ve on beş yirmi dakika bekletin. Bademlerin durumuna göre bazen daha fazlada bekletilebiliyor. Zaten ilk on beş dakikada bademlerin kabukları atmaya başlayacaktır. Bademlerin kabuklarını elinizle soyun. İki parmağınızın arasına alınan bademin kabuğu kolayca çıkacaktır. Bu şekilde kabukları çıkmış bademlerin suyu geçsin nemi kaybolsun diye kağıt havlu veya mutfak bezinin üzerinde dinlenmeye bırakın. On dakika yetiyor ama ben yine de yarım saat filan bekletiyorum çünkü iyice kuruduğunda işim daha kolay oluyor. İyice suyu geçen ve kuruyan bademleri mutfak robotu ya da rondo yardımı ile eziyoruz. Aslında bu kadar kolay badem ununuz hazırdır istediğiniz tatlı ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun…


Afiyet ve sağlıkla inşallah…


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder