24 Şubat 2015 Salı

ZEYTİNLİ DEREOTLU KURABİYE



ZEYTİNLİ DEREOTLU KURABİYE


malzemeleri


Bir su bardağı doğranmış siyah zeytin


Bir bağ kıyılmış dereotu


İki yumurta


Bir su bardağı lor


Bir su bardağı sıvı yağ tercihen ay çiçek yağı ya da zeytin yağı


Bir tutam tuz


Bir paket kabartma tozu


Aldığı kadar un


Yapılışı


Bir yumurtayı bütün kıralım ve ikinci yumurtanın sadece beyazını kullanalım. Yumurta ay çiçek yağı ve loru karıştıralım. Homojen bir karışım elde ettiğimizde tuz ve kabartma tozunu ekleyelim. Tuz ve kabartma tozu ile de çırpmaya devam edelim ve dereotu ile zeytinleri ekledikten sonra bir defa karıştıralım ve aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yada tamamen size kalmış istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayalım tepsiye dizelim. Ben tepsiyi yağlamadım. Çok yağlı olma ihtimaline karşı siz de yağlamayabilirsiniz. Tüm hamuru kurabiye şekline getirdikten sonra kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış iki yüz derece fırına yerleştirin. Fırın ilk on on beş dakika iki yüz derecede kalsın daha sonra ısısını yüz seksen ya da yüz yetmişe düşürebilirsiniz. Kurabiyelerin rengi kızarınca fırından çıkarın ve dinlendirin. Kurabiyelerin renginin koyuluğu tamamen sizin zevkinize kalmış. Kokulu güzel bir poğaça tarifi verdim bugün size. Hem çok farklı hem de değişik lezzetlere açık olanlar için farklı bir tarif.


Afiyet ve sağlıkla inşşaallah…


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder