TUZLU PANKEK
Hadi bakalım pankek yapmaya son gaz devam… Hızımı alamadım
ve tatlılardan sonra tuzlu pankek lezzetlerle devam ediyorum. Pankek severlere
ki özellikle tatlı pankek sevenler için biraz tuhaf olacak ama bana daha sıcak
ve yakın bir tat geldi tuzlu pankek. Daha krep gibi ya da akıtmatımsı bir tarif
oldu. Tek farkı şekil ve görüntü olarak pankek tat olarak da tamamen akıtma ya
da krep. Ama ne olursa olsun (şekle takılmamak gerek) süper bir lezzet olduğu
(bana göre) kesin. Özellikle benim büyük oğlumun ayıla bayıla yediği bir tarif
bu… Değişik sunumlar için de farklı bir lezzet oluşturuyor.
Aslında yapımı sizi çok şaşırtmayacak çünkü diğer
pankeklerden hiçbir farkı yok aslında bu sefer görüntü de aynın ama tamamen tat
farklı hele ki tuzlu seviyorsanız tamamen zıt olacak.
Malzemeler:
- Bir yumurta
- Bir bardak süt
- Bir çay kaşığı kabartma tozu
- Bir çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (unun miktarı hamurun kıvamına göre değişkenlik gösterecektir. Bu nedenle unu azar azar ve yavaş yavaş eklemeliyiz.)
Yapılışı:
Yumurta iyice çırpılır. Süt eklenir ve çırpmaya devam
edilir. Kabartma tozu, tuz ve un yavaş yavaş eklenir ve krep hamurundan biraz
daha kalın bir hamur elde edilir. Pankek tavasına birer kaşık olarak dökülerek
tuzlu pankekler pişirilir.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder