ZEYTİNLİ DEREOTLU KURABİYE
malzemeleri
Bir su bardağı doğranmış siyah zeytin
Bir bağ kıyılmış dereotu
İki yumurta
Bir su bardağı lor
Bir su bardağı sıvı yağ tercihen ay çiçek yağı ya da zeytin
yağı
Bir tutam tuz
Bir paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı
Bir yumurtayı bütün kıralım ve ikinci yumurtanın sadece
beyazını kullanalım. Yumurta ay çiçek yağı ve loru karıştıralım. Homojen bir
karışım elde ettiğimizde tuz ve kabartma tozunu ekleyelim. Tuz ve kabartma tozu
ile de çırpmaya devam edelim ve dereotu ile zeytinleri ekledikten sonra bir
defa karıştıralım ve aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir
kurabiye hamuru elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yada tamamen size
kalmış istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayalım tepsiye dizelim.
Ben tepsiyi yağlamadım. Çok yağlı olma ihtimaline karşı siz de
yağlamayabilirsiniz. Tüm hamuru kurabiye şekline getirdikten sonra
kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış iki yüz derece
fırına yerleştirin. Fırın ilk on on beş dakika iki yüz derecede kalsın daha
sonra ısısını yüz seksen ya da yüz yetmişe düşürebilirsiniz. Kurabiyelerin
rengi kızarınca fırından çıkarın ve dinlendirin. Kurabiyelerin renginin
koyuluğu tamamen sizin zevkinize kalmış. Kokulu güzel bir poğaça tarifi verdim
bugün size. Hem çok farklı hem de değişik lezzetlere açık olanlar için farklı
bir tarif.
Afiyet ve sağlıkla inşşaallah…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder