5 Şubat 2015 Perşembe

BALKABAKLI MÜCVER


BALKABAKLI MÜCVER

Balkabağının yararları saymakla bitmiyor. Ama balkabağı denilince benim aklıma belki sizin de ilk aklınıza gelen balkabağı tatlısı oluyor. Tabi balkabağı tatlısı da adı üstünde şeker ile yapıldığı için ne kadar sağlıklı olur tartışılır. Balkabaklı börek te çok lezzetli olur ama ne yazık ki börekte de yufka var… Hoş benim vereceğim tarifte kızartma olacak ama bunu fırında da yapabilirsiniz aynı lezzet olmasa da…

Ben de kendimce bir tarif buldum diyelim ve geçelim balkabaklı mücvere.

Malzemeler:

  • Rendelenmiş bir su bardağı balkabağı
  • İnce ince doğranmış yarım demet dereotu
  • İnce ince doğranmış yarım demet taze soğan
  • İnce ince doğranmış bir tutam nane
  • İki yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Aldığı kadar un
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

Un haricinde tüm malzemeleri karıştırma kabına sıra ile alalım. Önce yumurtaları çırpalım ardından yumurtaya tuz, karabiber ve karbonat ekleyelim. Balkabağı, dereotu, nane ve taze soğanları koyup güzelce karıştıralım ev azar azar un ilave ederek akışkan bir hamur elde edene kadar çırpalım.

Önceden ısıttığımız tavaya sıvı yağ ekleyelim. Belirtmeden geçemeyeceğim zeytinyağı kullanırsak daha lezzetli oluyor. Kaşık yardımı ile önceden kızdırılmış yağa hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp kaşığın tersi ile yaydıralım ve her tarafı kızarana kadar pişirelim. Yoğurt ile servis yapalım.

Afiyet şifa olsun inşallah…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder