BALKABAKLI MÜCVER
Balkabağının yararları saymakla bitmiyor. Ama balkabağı
denilince benim aklıma belki sizin de ilk aklınıza gelen balkabağı tatlısı
oluyor. Tabi balkabağı tatlısı da adı üstünde şeker ile yapıldığı için ne kadar
sağlıklı olur tartışılır. Balkabaklı börek te çok lezzetli olur ama ne yazık ki
börekte de yufka var… Hoş benim vereceğim tarifte kızartma olacak ama bunu
fırında da yapabilirsiniz aynı lezzet olmasa da…
Ben de kendimce bir tarif buldum diyelim ve geçelim
balkabaklı mücvere.
Malzemeler:
- Rendelenmiş bir su bardağı balkabağı
- İnce ince doğranmış yarım demet dereotu
- İnce ince doğranmış yarım demet taze soğan
- İnce ince doğranmış bir tutam nane
- İki yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Aldığı kadar un
- Bir çay kaşığı karbonat
- Sıvı yağ
Yapılışı:
Un haricinde tüm malzemeleri karıştırma kabına sıra ile
alalım. Önce yumurtaları çırpalım ardından yumurtaya tuz, karabiber ve karbonat
ekleyelim. Balkabağı, dereotu, nane ve taze soğanları koyup güzelce
karıştıralım ev azar azar un ilave ederek akışkan bir hamur elde edene kadar
çırpalım.
Önceden ısıttığımız tavaya sıvı yağ ekleyelim. Belirtmeden
geçemeyeceğim zeytinyağı kullanırsak daha lezzetli oluyor. Kaşık yardımı ile
önceden kızdırılmış yağa hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp kaşığın
tersi ile yaydıralım ve her tarafı kızarana kadar pişirelim. Yoğurt ile servis
yapalım.
Afiyet şifa olsun inşallah…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder