HAŞHAŞLI PANKEK
Şeker tüketiminin artması ile beraber şeker her öğüne ve her
yemeğe girmeye başladı. Sadece tatlılarda değil her türlü tarifte şeker
kullanılıyor. Pankek de bu değişik lezzetlerden biri. Her ne kadar bizim damak
zevkimize çok uymasa da (ki malum biz geleneksel beslenme tarzına göre yaşamayı
seven bir milletiz bu nedenle önce tuzlu ardından tatlı yeriz ya.) Türk
mutfağında özellikle de kahvaltılarda yer etmeye başladı. Artık otellerde ki
kahvaltılarda bile pankek özel bir yere sahip. Bu nedenle bende değişik pankek
tarifleri vereceğim size ara ara. Bu günkü tarifte biraz değişik bir pankek.
Gelin hep birlikte bakalım tarife.
Malzemeler:
- Haşhaş bir fincan kadar
- Önce kavrulmuş ardından haşlanmış bir fincan kadar irmik
- Bir çay bardağı süt
- Bir yumurta
- Bir fincan şeker tercihe göre arttırılabilir ya da azaltılabilir
- Aldığı kadar un bir fincan kadar
- Bir çay kaşığı kadar kabartma tozu
- Bir kaşık yağ
Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırıyoruz biraz yoğun akışkan bir hamur
elde ediyoruz. Çok az yağladığımız (ya da hiç yağlamaya da biliriz) pankek
tavasına iki yemek kaşığı kadar hamurdan döküyoruz ve her iki tarafı da
kızarana kadar pişiriyoruz. Tercihe göre çikolata sos, çilek, muz ya da
istediğiniz her hangi bir meyve ile süslüyoruz.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder