31 Aralık 2014 Çarşamba

fırında somon


Fırında somon



Somon balığı çok sağlıklı ve lezzetli bir balıktır. İçeriğindeki omega yağları iyi kolestrolü yükselttiği gibi kötü kolestrolü de düşürücü özelliktedir. Uzmanlar balığın sağlıklı oluşundan dolayı haftada en az iki defa balık yemeyi öneriyorlar. Bizim evin de son zamanlarda en çok tüketilen balığı somon balığı oldu. Özellikle Norveç somonu en lezzetli ve en sağlıklı balık grubunda olduğu söyleniyor. Yağda kızartmak yerine fırınlamayı seçtiğim Norveç somon balığı kendi suyu ve kendi yağında daha da lezzetli oluyor. Şimdi gelelim tarife.

Malzemeler:

Bir kilo Norveç somonu

Limon

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Yapılışı:

Somon balığını aldığınız balıkçı çok önemlidir. Uzak yerlerden geldiği için Norveç somon balığı zaten çok taze olmayan ve uzun süre yollarda zaman tüketen bir balıktır. Birde aldığınız balıkçıda uzun süre beklemiş ise sağlık açısından tehlike oluşturabilir. Bu nedenle yeni gelmiş olması önemlidir. Balıkçınızdan fileto ya da dilimler halinde aldığınız somon balıklarını bir güzelce temizleyin ve yıkayın. Suyunun süzülmesi için bir kevgirde ya da süzgeçte bekletiniz. İyice suyu süzülmüş balıkları tuz ve tercihe göre az karabiber ve kırmızıbiberle ovunuz. Balıkların aralarında boşluk kalmayacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine dizin. Balıkların üzerine de az bir zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Ya da hiç yağ eklemeden balığı kendi yağı ile pişirebilirsiniz. En üste limon dilimleri ile süsleyip fırınlayın. Kızarana kadar pişirin.

Afiyet ve sağlıkla…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder