PAZI SARMASI
Malzemeler
-Bir demet pazı
-Bir adet ince doğranmış kuru soğan
-Bir yemek kaşığı salça
-Pazılara yetecek kadar pirinç
(1 su bardağı kadar yeterli oluyor
ama yine de pazı demetinin büyüklüğüne
göre ayarlama yapılabilir.)
-Zeytin yağı
-Tuz
-Karabiber
-Taze nane
-Maydanoz
-Dereotu
-Taze soğan
YAPILIŞI
Soğanları yağda kavuralım.
Pembeleşen soğanlara salça ekleyelim ve
biraz kavurduktan sonra pirinçleri koyalım
ve pirinçleri geçmeyecek şekilde su ekleyelim.
İnce ince doğranmış tüm yeşillikleri
suyunu çeken pirinçlere ekleyelim ve
en son tuz ve karabiberini koyup
demlenmesi için kapağını kapatalım.
Pazıları temizleyip kaynamış suda
5- 10 dakika bekletelim.
demlenmiş olan iç malzememizle
pazıları saralım.
tenceremizin altına pazıların kalın saplarını koyalım
ve sardığımız pazı sarmalarını dizelim
tüm sarmaları sarıp tencereye yerleştirdikten sonra
en üstünü dilimlenmiş limon ile kapatalım ve
bir çay bardağı su ve
iki yemek kaşığı zeytin yağı ekleyerek
sarmalarımızı kısık ateşte pişirelim.
Dilimlenmiş limon ile tercihe bağlı servis yapılabilir.
Afiyet ve sağlıkla...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder