18 Aralık 2014 Perşembe

hamsi tava

 
HAMSİ TAVA
 
Malzemeler
 
-Temizlenmiş ve kılçığı çıkarılmış hamsi
-un
-tuz
-sıvı yağ
(tercihen zeytin yağı)
 
 
 
 
 
Yapılışı
 
Hamsiler temizlenip kılçıkları çıkarıldıktan sonra
güzelce yıkanır ve suyu süzülmesi için bekletilir.
Suyu tamamen süzülen hamsiler tuzlanır.
ve una bulanır.
Tava önceden ocakta ısıtılır ve dibi yağlanır.
Hamsiler bir kuyruğu bir başı olacak şekilde
tavaya bitişik olarak dizilir.
Ocağa konan hamsilerin altı kızarana kadar
bir tarafı pişirilir.
Kızaran tarafı balık kapağı yada servis tabağı
yardımı ile ters çevrilir.
Balıklar tavaya konmadan önce tavadaki fazla un
ve yanmış yağ peçete yardımı ile temizlenir.
Tavanın dibi tekrar yağlanır ve hamsilerin
kızarmayan tarafı pişirilmek üzere tavaya konur.
Her iki tarafı kızaran hamsiler servis tabağına alınır.
Tercihe göre limon ile servis yapılır.
 
Afiyet ve sağlıkla....
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder