16 Aralık 2014 Salı

ıspanaklı börek

ISPANAKLI BÖREK
 
Malzemeler
 
-Bir paket hazır yufka
(Elde açmak isteyenler için un ,
tuz ve su ile hazırlayacağınız bir hamur.
Ve bu hamurdan açacağınız  yufkalar)
- ıspanak
-çökelek , lor veya peynir rendesi
-yoğurt
-yağ
-yumurta
-kabartma tozu
-tuz
 
 
 
 
 
 
Yapılışı
 
Ispanakları iyice temizleyip güzelce yıkayın
ve ince ince doğrayıp sularının süzülmesi için
kenarda bekletin.
Sıvı yağ , yoğurt ve yumurtadan hazırlayacağınız
sosa tuz ve kabartma tozu ekleyin.
Suyu süzülmüş ıspanaklara lor veya
tercihen rende peynir ekleyin ve iyice harmanlayın.
Hazır aldığınız veya elde açtığınız yufkaları
tezgaha serin ve üzerine hazırlamış olduğunuz sostan sürün.
yufkayı ortadan ikiye ya da üç eşit parçaya bölün.
Bu işlemi yufkanın büyüklüğüne göre yapın.
Yani çok büyük yufkalar için üç eşit parçaya bölünebilir.
Sosladığınız yufkanın ister sadece bir kenarına
(çok içli sevmeyenler için bu yöntem daha uygun)
ister de yufkanın her tarafına ıspanak serpin.
( bu yöntemde çok içli seveneler için.)
Ispanak serpilmiş yufkayı sarma sarar gibi
sarın ve ister kol böreği gibi ister de
tercihe göre gül şekli vererek şekillendirin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz böreklere
yumurta sarısı veya karıştırılmış yağlı yoğurt sürerek
önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşene kadar pişirin.
 
Afiyet sağlıkla....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder