27 Aralık 2014 Cumartesi

kavurma


KAVURMA

Birçoğumuz sadece Kurban bayramında yemek isterken kavurmayı bazımızda nerede ise her gün yesek doymayız tıpkı babam gibi… Etin besleyiciliği ve içerdiği vitamin açısından ne kadar iyi bir besin olduğuna değinmeye gerek yok ama tadı tartışılır bir konu tabii. Mesela vejeteryan beslenenlerin etle hiç aralarının olmadığını herkes bilir. Tabi onlara sorulduğunda etin tadı çokta hoş değildir ama et severler için durum bunun tamamen tersidir.

Kavurma tadı da genellikle et severler için nerede ise aynı şeyleri çağrıştırır tıpkı kurban bayramı gibi… Kavurma kurban bayramlarının vazgeçilmezidir adeta. Her evde yapımı da farklıdır sunumu da farklı. Hani eskiler derler ya aynı yemeğin kabı ayrı ise tadı da ayrı olur. İşte özellikle kurban bayramlarında yapılan kavurmanın da normal zamanlarda yapılan kavurmanın da tadı evden eve kaptan kaba farklılık gösterir. Bakalım benim de evde yaptığım kavurmanın tadını da tarifini de beğenecek misiniz…  Gelelim tarife…

Malzemeler:

Tercihe göre dana veya kuzu eti ki benim tercihim her zaman dana etinden yana.

Hayvan yağı

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kekik benim için olmazsa olmaz

Yapılışı:

Hayvan yağını çok küçük parçalar halinde doğrayalım ve zeytinyağı ile beraber tencereye koyalım. Hayvan yağı pembeleşene kadar kavuralım ve kuşbaşı doğradığımız dana eti veya kuzu etini ve kekikleri ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Arada tencerenin kapağını açıp karıştıralım. Etler piştikten sonra karabiber ve tuz ekleyelim. Sonra da afiyetle yiyelim.

 

 Afiyet ve sağlıkla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder