KAVURMA
Birçoğumuz sadece Kurban bayramında yemek isterken kavurmayı
bazımızda nerede ise her gün yesek doymayız tıpkı babam gibi… Etin
besleyiciliği ve içerdiği vitamin açısından ne kadar iyi bir besin olduğuna
değinmeye gerek yok ama tadı tartışılır bir konu tabii. Mesela vejeteryan
beslenenlerin etle hiç aralarının olmadığını herkes bilir. Tabi onlara
sorulduğunda etin tadı çokta hoş değildir ama et severler için durum bunun
tamamen tersidir.
Kavurma tadı da genellikle et severler için nerede ise aynı
şeyleri çağrıştırır tıpkı kurban bayramı gibi… Kavurma kurban bayramlarının
vazgeçilmezidir adeta. Her evde yapımı da farklıdır sunumu da farklı. Hani
eskiler derler ya aynı yemeğin kabı ayrı ise tadı da ayrı olur. İşte özellikle
kurban bayramlarında yapılan kavurmanın da normal zamanlarda yapılan kavurmanın
da tadı evden eve kaptan kaba farklılık gösterir. Bakalım benim de evde
yaptığım kavurmanın tadını da tarifini de beğenecek misiniz… Gelelim tarife…
Malzemeler:
Tercihe göre dana veya kuzu eti ki benim tercihim her zaman
dana etinden yana.
Hayvan yağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik benim için olmazsa olmaz
Yapılışı:
Hayvan yağını çok küçük parçalar halinde doğrayalım ve
zeytinyağı ile beraber tencereye koyalım. Hayvan yağı pembeleşene kadar
kavuralım ve kuşbaşı doğradığımız dana eti veya kuzu etini ve kekikleri ekleyip
tencerenin kapağını kapatalım. Arada tencerenin kapağını açıp karıştıralım.
Etler piştikten sonra karabiber ve tuz ekleyelim. Sonra da afiyetle yiyelim.
Afiyet ve sağlıkla...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder