27 Aralık 2014 Cumartesi

kahvevkurabiyesi


KAHVE KURABİYESİ

Yapımı çok kolay ve malzemesi çok az başka bir kurabiye çeşidi var mıdır bilmiyorum ama ben bu kurabiyeyi yaparken de yerken de inanılmaz eğleniyorum. Hem malzeme çeşidi az hem de çok kolay yapılan bir tarif. Şimdi yavaş yavaş malzemelerine ve yapım aşamalarına geçelim.

Malzemeler:

Bir su bardağı sıvı yağ Ayçiçek yağı benim tercihim ama siz isterseniz mısır fındık ya da zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Üç kaşık pudra şekeri

Aldığı kadar un

İki yemek kaşık şeker

Bir yemek kaşığı tarçın

Yapılışı:

Sıvı yağ ve pudra şekeri karıştırılır ve un ilave edilir. Biraz dağınık bir hamur olduğu için unu yavaş yavaş ekleyin ki çok yoğun olmasın. Ele yapışmayan ve toparlaması kolay olan bir hamur elde edildiğinde fındık büyüklüğünde ve şeklinde şekil verilir ve tepsiye dizilir.


 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkan kahve kurabiyeleri soğumadan yani sıcak sıcak fırından çıkar çıkmaz üzerine tarçın ve şekerle karışımı dökülür. Sıcak sıcak dökmezsek eğer tarçın ve şeker kurabiyelere yapışmaz ve hem lezzet olarak hem de görüntü olarak hoş bir manzara çıkmaz ortaya.

Bu kurabiyeleri hem kahve yanında hem de atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Hatta biraz daha iri yaparak çay saatlerinizi de renklendirebilirsiniz. Çayın yanında da harika duran bir lezzet kahve kurabiyeleri. Bugünlük benden bu kadar…

Afiyet ve sağlıkla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder