KAHVE KURABİYESİ
Yapımı çok kolay ve malzemesi çok az başka bir kurabiye
çeşidi var mıdır bilmiyorum ama ben bu kurabiyeyi yaparken de yerken de
inanılmaz eğleniyorum. Hem malzeme çeşidi az hem de çok kolay yapılan bir
tarif. Şimdi yavaş yavaş malzemelerine ve yapım aşamalarına geçelim.
Malzemeler:
Bir su bardağı sıvı yağ Ayçiçek yağı benim tercihim ama siz
isterseniz mısır fındık ya da zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Üç kaşık pudra şekeri
Aldığı kadar un
İki yemek kaşık şeker
Bir yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
Sıvı yağ ve pudra şekeri karıştırılır ve un ilave edilir.
Biraz dağınık bir hamur olduğu için unu yavaş yavaş ekleyin ki çok yoğun
olmasın. Ele yapışmayan ve toparlaması kolay olan bir hamur elde edildiğinde
fındık büyüklüğünde ve şeklinde şekil verilir ve tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye
kadar pişirilir. Fırından çıkan kahve kurabiyeleri soğumadan yani sıcak sıcak
fırından çıkar çıkmaz üzerine tarçın ve şekerle karışımı dökülür. Sıcak sıcak
dökmezsek eğer tarçın ve şeker kurabiyelere yapışmaz ve hem lezzet olarak hem
de görüntü olarak hoş bir manzara çıkmaz ortaya.
Bu kurabiyeleri hem kahve yanında hem de atıştırmalık olarak
tüketebilirsiniz. Hatta biraz daha iri yaparak çay saatlerinizi de renklendirebilirsiniz.
Çayın yanında da harika duran bir lezzet kahve kurabiyeleri. Bugünlük benden bu
kadar…
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder