18 Aralık 2014 Perşembe

pancar turşusu

 
PANCAR TURŞUSU
 
Malzemeler
 
-bir kilo pancar
-sirke
-limon
-sarımsak
-zeytin yağı
 
 
Yapılışı
 
Pancar güzelce temizlenir ve yıkanır.
Yıkanan pancarın kabukları soyulur.
İstenilen şekilde küp küp yada
elma dilimi şeklinde dilimlenir.
Sıcak suda haşlanan pancar çok
yumuşamadan ocaktan alınır ve
 soğuması beklenir.
Soğuyan pancara tercihe göre
limon veya sirke eklenir.
Zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
Yine tercihe göre ezilmiş sarımsak eklenir ve
özellikle balık yemekleri ile
beraber servis yapılır.
Afiyet ve sağlıkla...
 
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder