16 Aralık 2014 Salı

Karnabahar yemeği

 
 
KARNABAHAR YEMEĞİ
 
Malzemeler
 
-Bir orta boy karnabahar
-salça
-kuru soğan
-tuz
-sıvı yağ
 
 
Yapılışı
 
Karnabahar temizlenir ve güzelce yıkanır.
Kuru soğan ince ince kıyılır ve yağda kavrulur.
Kavrulan kuru soğana salça ve tuz eklenir.
Biraz daha kavrulan kuru soğan ve salçaya
karnabaharlar eklenir.
Birazda karnabaharla birlikte kavrulan malzemelere
tercihe göre
 ( sulu sevenler için çok sulu sevmeyenler için az  miktarda)
su eklenir.
Karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen karnabahar yemeğinin altı kapatılır ve
biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet ve sağlıkla...
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder