25 Aralık 2014 Perşembe

ıspanak kökü yemeği


ISPANAK KÖKÜ YEMEĞİ




Malzemeler

Ispanak  kökü
Kuru soğan
 Salça
Zeytinyağı
Tuz
Tercihe göre kıyma


Yapılışı

Kışın valgeçilmezidir ıspanak. Hem sağlık hem de lezzet açısından kışın tercih sebebidir çoğumuz için. İçinde bol miktarda demir minerali bulunduran ıspanak yeşil renkli olmasından dolayı diğer vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir. Gerçi bir çok uzman ıspanakta bulunan demir mineralini vücudumuzun kullanamadığını söylese de bana göre az miktarda da olsa mutlaka vücudumuz bir kısım yararlı mineral ve vitamini kullanıyordur diye düşünüyorum ben.

Ispanağın hem tatlıları hem hamur işleri hem de yemekleri yapılır. Bu açıdan bakıldığında ıspanak çok zengin yemek tarifi çeşidine sahiptir aslında. Benim bugün vereceğim tarif ıspanağın yeşil yapraklarından çok pembemsi kökleri ile yapılan bir yemek. Gelelim şimdi doyurucu ve bir o karda da vitamin deposu ıspanak kökü yemeğimize.

İlk olarak ıspanak köklerini ve saplarını güzelce temizleyerek başlayalım işe. Ispanak köklerini ve saplarını bol suda güzelce ayıklayıp yıkayalım. Tenceremize iri iri doğradığımız ıspanak kök ve saplarını dizelim ve üzerine yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanları koyalım. Tuzunu, zeytinyağını, salçasını ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım. Kısık ateşte soğanlar ve ıspanak kökleri ve sapları yumuşayana kadar pişirelim.

Bu arada eğer kıymalı yapmak istiyorsak önce kıyma ve soğanları kavuralım. Soğanlar pembeleşmeden önce ıspanak kökü ve ıspanak saplarını salçasını tuzunu ekleyerek aynı şekilde pişirelim.

Afiyet ve sağlıkla…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder