ISPANAK KÖKÜ YEMEĞİ
Malzemeler
Ispanak kökü
Kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Tercihe göre kıyma
Yapılışı
Kışın valgeçilmezidir ıspanak. Hem sağlık hem de lezzet
açısından kışın tercih sebebidir çoğumuz için. İçinde bol miktarda demir
minerali bulunduran ıspanak yeşil renkli olmasından dolayı diğer vitamin ve
mineraller açısından da oldukça zengindir. Gerçi bir çok uzman ıspanakta
bulunan demir mineralini vücudumuzun kullanamadığını söylese de bana göre az miktarda
da olsa mutlaka vücudumuz bir kısım yararlı mineral ve vitamini kullanıyordur
diye düşünüyorum ben.
Ispanağın hem tatlıları hem hamur işleri hem de yemekleri
yapılır. Bu açıdan bakıldığında ıspanak çok zengin yemek tarifi çeşidine
sahiptir aslında. Benim bugün vereceğim tarif ıspanağın yeşil yapraklarından
çok pembemsi kökleri ile yapılan bir yemek. Gelelim şimdi doyurucu ve bir o
karda da vitamin deposu ıspanak kökü yemeğimize.
İlk olarak ıspanak köklerini ve saplarını güzelce
temizleyerek başlayalım işe. Ispanak köklerini ve saplarını bol suda güzelce
ayıklayıp yıkayalım. Tenceremize iri iri doğradığımız ıspanak kök ve saplarını
dizelim ve üzerine yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanları koyalım.
Tuzunu, zeytinyağını, salçasını ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım. Kısık
ateşte soğanlar ve ıspanak kökleri ve sapları yumuşayana kadar pişirelim.
Bu arada eğer kıymalı yapmak istiyorsak önce kıyma ve
soğanları kavuralım. Soğanlar pembeleşmeden önce ıspanak kökü ve ıspanak
saplarını salçasını tuzunu ekleyerek aynı şekilde pişirelim.
Afiyet ve sağlıkla…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder