22 Aralık 2014 Pazartesi

Tiramisu



LORLU KOLAY TİRAMiSU
 
malzemeler
 
Hazır pasta taban tabi hazır pasta tabanlar vakti çok olmayanlar
yada benim gibi çok uğraşmayı sevmeyenler için.
Ben evde yaparım hazır sevmem diyenler ise
aşağıdaki linki tıklayarak orijinal tarife ulaşabilirler.
Granül kahve bir yemek kaşığı
Süt bir litre
Şeker iki fincan
nişasta iki fincan
yumurta sarısı iki tane
Lor tatlı yarım kilo
kakao iki şeker kaşığı
 


                                                                       Yapılışı
 Pasta tabanın her tarafını sütlü granül kahve ile ıslatın.
Ocakta bir litre süt iki fincan nişasta , iki fincan şekeri karıştıra karıştıra pişirin.
Koyulaşan muhallebiye iki tane yumurta sarısı kırın ve biraz daha pişirin.
Muhallebimize yada pasta kremamıza en son olarak ta yarım kilo tatlı loru ekleyerek
çırpıcı yardımı ile homojen olana kadar karıştırıyoruz ve pasta kremamızı
kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Önceden bıçak yardımı ile ayırıp granül kahveli süt
ile ıslattığımız kekin bir kısmına kremamızın yarısın döküyoruz. Kekin diğer yarısını krema döktüğümüz parçanın üzerine koyuyoruz. En son olarak ta tiramisunun her tarafını krema ile kapatıyoruz. İsterseniz tepsiye yaptığınız pasta tabanı hiç ortadan ikiye bölmeden sadece üzerine krema koyabiliriz.Arasına krema eklemeyebiliriz. Tabi yine de siz bilirsiniz tercihinize kalmış. Biraz buzdolabında bekleterek tiramisuyu dinlendiriyoruz. Servis yaparken üzerine kakao eleyerek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.
                                                                 Afiyet ve sağlıkla...




 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder