22 Aralık 2014 Pazartesi

hamsi kuşu



YALANCl HAMSİ KUŞU
 
Malzemeler
 
Hamsi kişi sayısına göre bir yada iki kilo
Mısır unu iki su bardağı
Kuru soğan üç orta boy
Kimyon iki çay kaşığı
Karabiber iki çay kaşığı
sıvı yağ bir su bardağı



Kışın vazgeçilmezidir hamsi. Olmazsa olmazıdır bana göre.. Hem sağlık kokar hem de mis gibi karadeniz kokar. Sağlık açısından çok faydalı olan hamsi kışın her eve konuk olmalı mutlaka.
Çocuklar için eğlenceli ve lezzetli tatlar için arada mutlaka bloğuma bir göz atmanızı tavsiye ederim. Şimdi de vereceğim bu lezzetli hamsi tarifi hem hamsi kuşu tadında hem de köfte kokusunda. çocuklarım ve arkadaşları üzerinde bizzat deneyerek test ettiğim bir tat. Hadi bakalım yapacak olanlara hem kolay gelsin hem de afiyet olsun...
 
 
Yapılışı
 
Hamsileri iyice temizleyip kafalarını ayıralım ve kılçıklarını çıkaralım. Güzelce yıkadığımız hamsileri suyu süzülmesi için bekletiyoruz. Hamsiler dinlenirken kuru soğanlarımızı rendeliyoruz. Rende soğanların içine kimyon , karabiber ve tuz ekleyerek hamsiler ile bu karışımı harmanlıyoruz.
otuz kırk dakika kadar beklettiğimiz hamsileri mısır ununa bulayıp her iki tarafını az yağla kızartıyoruz.
Afiyet ve sağlıkla...
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder