20 Aralık 2014 Cumartesi

fırında tavuk


FIRINDA TAVUK
 
Malzemeleri
 
Kişi Sayısına göre tavuk budu
yoğurt üç yemek kaşığı
Kimyon bir çay kaşığı
Karabiber bir çay kaşığı
Salça bir yemek kaşığı
Sirke bir yemek kaşığı
Sıvı yağ üç yemek kaşığı
Kekik bir çay kaşığı
Tuz






Yapılışı

Yapımı kolay ve yemesi güzel bir tarif var bugün. Önceden dinlendirmek istemezseniz eğer çok kısa zamanda yapabileceğiniz bir yemek . Vakit kaybetmeden geçelim tarife. İlk önce butlar için bir sos hazırlıyoruz. Üç yemek kaşığı yoğurt ki kese yoğurdu olursa daha iyi sonuç alırız. Üç yemek kaşığı yoğurt , bir çay kaşığı kimyon , bir çay kaşığı karabiber , bir yemek kaşığı salça , bir yemek kaşığı elma sirkesi ya da üzüm sirkesi , tuz tercihe göre bir çay kaşığı kekik karıştırılır ve bir sos elde edilir. Tüm tavuk butları bu sosa batırılır ve en az iki saat hatta mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir. Buzdolabında sosu iyice içine çeken butlar fırın poşetine koyulur ve iki yüz derece fırında pişirilir. Pişen tavuklar sıcak sıcak hatta buharı üzerinde servis yapılır. Tavuğun yanında bol salata veya yeşillik , soğan salatası veya yeşil soğan ile servis yapılabilir.
Afiyet ve sağlıkla...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder