24 Aralık 2013 Salı

SADRAZAM LOKUMU


Uzun zamandır nette görüp te denemeye çekindiğim bu tarifi geçenlerde gittiğim bir yerde tatma fırsatım oldu. Küçük oğlum ayıla bayıla yiyince de deneme gereği duydum. Yapımı biraz zor gelebilir okuyunca ama çok çok kolay bir tarif.. Yemesi de bir o kadar güzel..



Keki için:

dört yumurta
bir bardak şeker
bir bardak un
bir çay kaşığı 
kabartma tozu

Kreması için:
üç bardak süt
iki kaşık un
iki kaşık nişasta
iki kaşık şeker
bir kaşık Hindistan cevizi
 
süslemek için:
Hindistan cevizi
süt
 
YAPILIŞI:
 
Kekini yapmadan önce fırını 200 dereceye ısıtalım.
Yumurtaları mikserle çırpalım.
Şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
Şeker eriyince unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dökelim ve fırınlayalım.
on yada on beş dakikada pandispanya kekimiz hazır.
Tencerede tüm krema malzemelerini karıştırıp pişirelim.
Krema pişerken mutlaka karıştırmaya devam edelim.
Soğuyan kekimizi dikdörtgen şekilde parçalara ayıralım.
Her dikdörtgenine tam ortasından bölelim yani pasta yaparken arasına
 krema sürmek için açarız ya o şekilde.
Dikdörtgenlerin bir kenarına krema koyup sarma yapar gibi saralım.
Önce süte sonrada Hindistan cevizine batırıp servis yapalım.
Afiyet olsun..
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder