23 Aralık 2013 Pazartesi

PANCAR TURŞUSU

 
 
 

Çok sağlıklı bir besin olan pancarı nerdeyse her tarifte kullanıyorum ben. Kendini kullanamasam da suyunu kullanıyorum mutlaka. İlerleyen zamanlarda bol bol pancar tariflerine yer vereceğim inşallah. Çabuk ve hızlı turşu yapmak isteyenlerin mutlaka denemesini tavsiye ediyorum. Hem çok leziz hem de çok sağlıklı..



 
 
MALZEMELER:
Bir kilo pancar
sirke
limon tuzu
kaya tuzu
sarımsak
maydanoz
 
YAPILIŞI:
Pancarları soyup dilimleyin ve biraz haşlayın.
Çok haşlamayın çok yumuşak olurlar.
Limon tuzu, kaya tuzu ,sirke ile bir sos hazırlayın.
Sosun kıvamı sizin damak tadınıza göre olmalı.
Sirkeli sevenler sirkeyi çokça,
ekşi sevenlerde limon tuzunu yada limonu bolca kullansın.
Hazırladığımız sosun içine haşlanmış pancarları koyun.
Maydanoz saplarını ve soyulmuş sarımsakları ekleyin.
İki yada üç gün sonra turşunuz hazır.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder