8 Aralık 2013 Pazar

AMELiYAT

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba.. İşten ayrılmam , çocukların hastalığı ve benim ameliyatım... Apar topar bir ameliyatın ardından haliyle dinlenmek bir o kadar uzun zaman aldı. Ama çok şükür iyiyim artık. ileri ki yazılarımda ameliyatın ayrıntılarından bahsedeceğim. O kadar çok tarif birikti ki deneyip te sizlerle paylaşmayı istediğim. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte mutfağımıza giren malzemelerde değişti giyimimiz gibi. Yaz aylarının demir başları patlıcan , biber, kabak yerini çok farklı tatlara bıraktı. Pazar tezgahlarında karnabahar , kereviz ,  pırasa görür olduk artık. Tabi bu sebzelerle yapılan harika  tarifler.
Ben bir hayli zamandır yazmadığım için kışlık kıyafet degisiminden de bahsedemedim.Mevsimlik hırkalarin yerini kalın kazaklar aldı artık. Montlar bir bir döküldü dolaplardan. Kalın çoraplar , kadife pantolonlar, polar pijamalar...
Çocuklarımız için renk renk , cıvıl cıvıl atkı bere eldiven takımları. .. Renk renk hırkalar, renk renk kıyafetler. .. Kar da düşmeye başladı artık. Kardan adamlar yapılır, kayaklara gidilir, kar topu oynanır. ..Allah yardımcısı olsun evsizlerin inşallah. .
Sıcacık sobaların başında kestane keyiflerii... Tabi sobası olmayan bizim gibiler  farklı yontemlerle pişirir kestaneyi ama olsun yinede her mevsim gibi güzel bir kış daha.. Hadi bakalım hayırlısı. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder