8 Ekim 2013 Salı

YİNE YENİDEN EKİM

             Yine sonbahar... Yine yeni bir ay... Yine buğulu bir ekim... Hava soğuk mu sıcak mı ılık mı belli değil bir ay... Kalın mı giysek , ince mi; yoksa hırka mı alsak , mont mu dediğimiz anlardan biri..
            Hafta sonu çocuklarla dışarıya çıktık. Haftanın yorgunluğunu atalım , hem biraz hava alalım diye parka götürdük çocukları.. Güneş çok güzeldi , hava da ılık sayılırdı.. Normal mevsimliklerimizi giyip çıktık çıkmasına ama dışarısı bayram yeri gibiydi.. Mont giyenler , kısa kollu tercih edenler ve biz gibi mevsimlik ne ince ne kalın ama uzun giyimi tercih edenler.. Her tarzdan giyinen vardı. Mont giyenler terliyor , kısa kollu giyenler üşüyordu. Bize gelince ikindiye kadar sorun yok gibiydi ama ikindiden sonra üşümeye başladık.. Öyle ilginç bir mevsim yaşıyoruz şu sıralar..
            Kışlıkları mı giysek yazlık mı devam etsek bilemiyoruz. Mevsimlik giysek öğleye kadar ve öğleden sonra üşüyoruz öğleyin terliyoruz. Bizim gibi dört mevsimi de yaşayan yerler için ne yazık ki durum böyle..
            Geceleri desen ayrı bir sıkıntı.. yorgan örtsen terliyorsun ; battaniye örtsen üşüyorsun.. Hele ki çocuk varsa evde tam bir çile.. Ne giyse ya üşür ; ya terler.. Terlese hasta , üşüse yine hasta.. Bu mevsim hele ki bu ekim ayı biraz sıkıntılı geçecek gibi. Giydiğimize çok çok dikkat etmeliyiz..
            Bayram gelirken alış veriş telaşına düşenlerin işi de çok zor. Kazak mı baksak , gömlek mi.. Bot mu giysek , babet mi yoksa açık ayakkabı mı... Kadife mi tercih etmeliyiz pantolon seçiminde yoksa kottan yana mı kullanmalıyız tercihimizi... Çocuklara kıyafet alırken dikkat etmemiz gerekenleri bir iki madde ile sıralayayım size.. Uzun ama ince kıyafetler tercih edilmeli ve çok kalın olmayan hırkalar alınmalı.. Kapalı ama çok bunaltmayan ayakkabı tercih edilmeli.. Tabi bir tek çocuklar için değil. Bizim içinde durum böyle..
             Bu havalarda uzun ama çok kalın ve çok ince olmayan kıyafetlerle dışarı çıkmalı , yanımızda mutlaka hırka bulundurmalıyız.. Yoksa hastalıktan kurtulamayız.. Tam hastalık mevsimindeyiz.. Ne giyeceğimizi bilemediğimiz için ya terleyip hasta oluyoruz yada üşütüp hasta oluyoruz..
              Ama en önemlisi ne giyersek giyelim havamız yerinde olsun ve içimizdeki güneşi hiç söndürmeyelim ki bağışıklık sistemimiz güçlü olsun hastalılar bizden uzak ta olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder