Malzemeler:
Kurusoğan
Sarımsak
Patates
Kırmızı pancar
Havuç
1 kaşık un
Tereyağı
Sıvı yağ
Tuz
Tavuk
Tavuk suyu
Domates
Biber
Süt
Kuru nane
Yapılışı
Soğan ve sarımsak doğranıp sıvı yağda kavrulur. Diğer sebzeler küp küp doğranır ve onlarda kavrulan soğan ve sarımsağa eklenir ve bir müddet hepsi birlikte kavrulur, tuzu ve suyu eklenir.Suyu sebzelerin üzerini iki parmak geçecek şekilde koyarsak kıvamı daha kolay tuttururuz. Bu aşamada tavuk etlerini de ekleyelim ve tüm malzemeyi düdüklü tencereye alalım. Pancar geç piştiği için 1 saat hatta biraz fazla pişirebiliriz. Pişen malzemeler blendırdan geçirilir. Başka bir yerde tereyaginda un ve nane kavrulur süt eklenerek çorbaya katılır. Bir iki taşım kaynayan çorba dinlendirilerek servis yapılır..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder