1 Ekim 2013 Salı

İRMİK

           



                 Geçen akşam yorgun olarak Manisa'dan döndük. Sağ olsun Gamzecim bizi yemeğe davet etti. Müthiş yemeklerin ardından gelen kakaolu irmik tatlısı damağımızı tatlandırdığı gibi sohbetimizi de keyiflendirdi. İrmiğin hiç bilmediğim yönlerini konuştuk. Hoş sohbeti burda paylaşamıyorum ama irmikle ilgili kısa bir bilgi ve Gamzenin tatlısının tarifini vereceğim size.
               İrmik en sert buğdaydan yapılır.Makarnanın hammedesidir. Besin değeri yüksektir.Yemek ve tatlılarda kullanılır.Kan şekerini dengeler. Glisemik indeksi düşük olduğundan kana karışma hızı yavaştır bu nedenle diyabetliler ve insilün direnci yüksek olanlarda beyaz una göre tercih edilen besin olmalıdır.Hazmı kolay olduğundan bebek beslenmesinde tercih edilmelidir.Yüksek oranda B ve E vitamini içerir.protein ve karbondioksit değeri yüksektir. Enerji verir. Beyaz ekmek ve beyaz pirince göre daha besleyicidir.
               Besin değeri yüksek olduğu için bebek ve çocuk beslenmesinde önemli bir yere sahip olan irmiği diyet yapanlarda tercih etmelidir. Daha çok tatlılarda kullandığımız irmiği kıvam vermesi açısından çorbalara ekleyebiliriz.ayrıca irmiğin çorbasını ve mantısını da yapabiliriz. Ben bugün size kolay ve hafif bir tatlı olan Gamze Hanımın tatlı tarifini vereceğim ama en kısa zamanda mantı ve çorbasını da paylaşacağım.




Malzemeler:
1 kg. süt.
1 bardak şeker
1 bardak irmik
1 paket kakao


Yapılışı:
Tüm malzemeleri pişirin.
Tepsiye döküp soğuduktan sonra buzdolabında bekletin.
Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder