9 Aralık 2013 Pazartesi

KIŞ ÇORBASI

Merhaba .Havaların ısınmaya başlaması ile sıcak çorbalar daha çok sofralarımızda yer almaya başladı. Bol vitaminli ve protein deposu bir tarif olan bu çorbaya evinizde ne varsa da ekleyebilirsiniz yani tamamiyle size ve sizin damak zevkinize kalmış her şey. içeriğindeki bazı malzemeleri çıkarıp daha farklı şeyler ekleyebilirsiniz.




Malzemeler:
Kurusoğan
Sarımsak
Patates
Kırmızı pancar
Havuç
1 kaşık un
Tereyağı
Sıvı yağ
Tuz
Tavuk
Tavuk suyu
Domates 
Biber
Süt
Kuru nane


Yapılışı

Soğan ve sarımsak doğranıp sıvı yağda kavrulur. Diğer sebzeler küp küp doğranır ve onlarda kavrulan soğan ve sarımsağa eklenir ve bir müddet hepsi birlikte kavrulur,  tuzu ve suyu eklenir.Suyu sebzelerin üzerini iki parmak geçecek şekilde koyarsak kıvamı daha kolay tuttururuz. Bu aşamada tavuk etlerini de ekleyelim ve tüm malzemeyi düdüklü tencereye alalım. Pancar geç  piştiği için 1 saat hatta biraz fazla pişirebiliriz. Pişen malzemeler blendırdan geçirilir. Başka bir yerde tereyaginda un ve nane kavrulur süt eklenerek çorbaya katılır. Bir iki taşım kaynayan çorba dinlendirilerek servis yapılır..Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder